Protest la Dudeştii Vechi, împotriva exploatării gazelor de şist

Dudestii Vechi 2

La Dudeştii Vechi va avea loc, duminică, un protest împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist. Mai mulţi localnici au devenit alarmaţi pe bună dreptate, în urmă cu doi ani, când o firmă de prospectare a resurselor subterane şi-a adus utilajele pe pământurile lor şi a început să scaneze subsolul.

Nimeni de la respectiva firmă nu îi contactase măcar pe fermierii proprietari ai terenurilor, despre un acord al lor nemaipunându-se problema. Acum, compania sârbă Nis Petroleum, controlată de concernul rus Gazprom, va instala în zonă o sondă.

O mare parte a comunităţii este îngrijorată că avizul dat de Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale se va lăsa cu o explorare de gaze de şist prin fracturare hidraulică, o tehnologie extrem de dăunătoare mediului, din cauza otrăvirii apei freatice.

Compania sârbă neagă, însă, că va folosi fracturarea hidraulică în judeţul Timiş, afirmând că sonda pe care urmează să o instaleze este destinată doar explorării resurselor petroliere prin metode care nu pun în pericol agricultura sau comunităţile din zonă.

Protestul va începe duminică, la ora 17, în faţa primăriei comunei Dudeştii Vechi, de unde participanţii vor pleca într-un marş prin localitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Protest la Dudeştii Vechi, împotriva exploatării gazelor de şist

  1. Prost mai este primarul. Dacă mai aștepta o lună-două să treacă alegerile se alegea cu o campanie liniștită dar și cu buzunarul plin de mită de la NiS Petroleum. Dar na… și dacă nu era reales atunci pierdea o mită grosolană…
    Păcat că interesul cetățenilor este întodeauna pe ultimul loc.

Lasă un răspuns