Zeci de timişoreni au protestat împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân

Foto: Constantin Duma

Câteva zeci de persoane, unele însoțite de câini, au luat parte, miercuri seara, la un protest organizat în fața Primăriei Timișoara, împotriva deciziei de reîncepere a eutanasierii căţeilor fără stăpân.

Deşi acţiunea pusă la cale zilele trecute, pe Facebook, părea să aibă mai mulţi adepţi, numărul celor prezenţi a fost destul de mic pentru a putea putea schimba ceva…

Despre Timișoara ultimilor patru ani se pot spune multe și chiar cei mai optimiști susținători ai actualei administrații sunt nevoiți să recunoască faptul că nu toate au mers cum s-a dorit. Totuși, printre disfuncționalitățile cu care avem de-a face zi de zi, problema câinilor vagabonzi nu figurează. Cum-necum, haitele de maidanezi s-au rărit, iar Grivei nu mai umblă cu covrigi în coadă prin centrul urbei.

Discuțiile la nivel național pro și contra eutanasierii nefericitelor animale au ajuns interminabile, fiecare parte având argumentele sale. Totuși, la sfârșitul anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o sentință definitivă, prin care a respins acțiunea unui ONG de protecție a animalelor și prin care eutanasierea a redevenit legală.

Reamintim că guvernul a emis, în anul 2013, reglementările care prevăd inclusiv eutanasierea maidanezilor în urma morții cumplite a unui băiețel de patru ani care a fost sfâșiat de câini vagabonzi într-un parc din București.

Și în Timișoara au fost semnalate numeroase cazuri de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost atacate de haite de câini.

Decizia Primăriei Timișoara de a pune în aplicare reglementările legale pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân a încins, din nou, spiritele în oraș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zeci de timişoreni au protestat împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân

  1. Este una sa iti iubesti animalul ,cainele din curte ,din casa si alta sa epatezi si sa apari ca snob ca iubesti caini vagabonzi de pe strada care musca oameni ,desfigureaza copii.Eu am trei caini ,in curte la casa ,mi-s dragi si am grija de ei cum pot eu mai bine,cel putin odata pe zi alergam impreuna prin gradina pe iarba prin noroi ,nu conteaza ,este cea mai faina relaxare,dar nu as iesi niciodata sa apar caini vagabonzi de pe strazi.Pt intretinerea maidanezilor se aloca mai multi bani decat pt un copil,oare este corect? ,oare cine profita de pe urma acestor fonduri,in nici un caz bietele animale?De copii si de mamele din maternitati cine are grija ?

Lasă un răspuns