Protest anemic al fermierilor și transportatorilor din Timiș. Video

Autoritățile consideră soluționate toate problemele reclamate în stradă recent de agricultori și transportatori

Protest anemic al fermierilor și transportatorilor din Timiș.

După protestul de vineri, care a adunat peste 100 de utilaje în jurul Timișoarei, luni, 15 ianuarie 2024, mai puțin de 20 de tractoare și camioane s-au strâns inițial, la ora 11, pe drumul național spre Arad, în sensul giratoriu de la Mahle.

Alte grupuri mai mici au ieșit pe șosea pe DN 6, la intrarea în Timișoara dinspre aeroport, dar și pe Calea Șagului.

Oficial, fermierii și transportatorii se află în a șasea zi a protestelor spontane, care au pornit inițial în județele din sudul țării, cu destinația București.

La Timișoara, în weekend, pe grupurile de WhatsApp au început să circule diverse informații și zvonuri contradictorii privind amplasarea filtrelor de poliție și a dispozitivelor forțelor de ordine.

Evident că vina a căzut pe ziariștii introduși în grupurile de comunicare chiar de către protestatari, care au acuzat că jurnaliștii ar fi cei care comunică forțelor de ordine intențiile și direcțiile lor de mișcare cu utilajele.

Astfel că mulți dintre ziariști au fost excluși de pe grupurile de WhatsApp.

Ceea ce înseamnă că protestatarii nu au nevoie de expunere mediatică și nici ca opinia publică să fie informată despre evoluția evenimentelor.

Ceea ce s-a stabilit încă de duminică seara a fost un protest de amploare pentru luni, de la ora 11, cu loc de întâlnire în sensul giratoriu de la Mahle.

protest 1 4

Din motive încă necunoscute, participarea a fost mult sub așteptări, adunându-se mai puțin de 20 de vehicule agricole și de transport.

Protestatarii din Timiș susțin că nu sunt afiliați niciunei organizații dintre cele care au participat la negocierile de la Guvern, care au avut loc duminică, 14 ianuarie.

Un posibil motiv care să-i fi descurajat pe transportatorii și fermierii bănățeni, în dorința de a manifesta prin oraș, ar putea fi amplasarea unor filtre ale Poliției și ale Jandarmeriei la intrările din oraș pe Calea Șagului, pe Calea Aradului, Calea Lugojului dar și patrule mobile în zona Buziașului – Stan Vidrighin, încă de luni dimineața dinainte de ora 7.

CITEȘTE ȘI: Patru întrebări pe care ar trebui să le adresezi la un consult optometric


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Protest anemic al fermierilor și transportatorilor din Timiș. Video

  1. Jandarmeria a stat și sâmbătă în sensul giratoriu la intrare spre firma Mahle. Și luni protestatarii au fost blocati pe drumul spre Sanandrei aproape 2 ore. Le-au interzis sa înainteze și sa își desfășoare protestul pașnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *