Protest al taximetriştilor în Timişoara. Video

Protest al taximetriştilor în Timişoara

Protest al taximetriştilor în Timişoara

Zeci de taximetrişti protestează, la ora publicării articolului, în zona centrală a Timişoarei. Aceştia fac parte din Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi şi s-au solidarizat cu colegi din alte oraşe.

Acţiunea se derulează paşnic. Maşinile se deplasează cu viteză redusă, iar şoferii claxonează şi suflă în vuvuzele.

Taximetriştii au pichetat şi Prefectura.

Ei solicită reglementarea transportului alternativ, prin emiterea unei Ordonanțe de modificare a Legii 204/2019, pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

La nivel naţional, principalele revendicări ale taximetriştilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului.

CITEŞTE ŞI: Pregătiri de război în spitale. Se fac stocuri de materiale sanitare pentru tratarea răniților

De asemenea, o altă revendicare e eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *