Protest al grefierilor Curții de Apel Timișoara

protest 1

Grefierii Curții de Apel Timișoara și-au întrerupt, luni, activitatea în semn de protest pentru nepunerea în plată a hotărârilor și deciziilor judecătorești privind uniformizarea salariilor.

Grefierii s-au adunat în fața biroului președintelui instanței, solicitând, potrivit reprezentanților Sindicatului Național la Grefei Judiciare Dicasterial, punerea în plată conform deciziilor Curții Constituționale și a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pe de altă parte, conducerea Curții de Apel Timișoara a precizat faptul că nemulțumirile personalului auxiliar de specialitate au vizat ”plata unor sporuri în cuantum total de 45%, or prin achitarea lor din alineatele bugetare 10.01.05 „Sporuri pentru condiţii de munca (spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare) si 10.01.06- Alte sporuri din Ordinul Ministerului Justiţiei nr. 7041/C/2020, se depăşeşte plafonul de 30% din suma salariilor de bază, pe total buget pentru fiecare ordonator de credite, respectiv Curtea de Apel Timişoara, Tribunalul Timiş, Tribunalul Arad şi Tribunalul Caraş-Severin, calculate la statul de funcţii lunar, ceea ce ar conduce la încălcarea prevederilor art. 25 alin.1 din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, conform cărora: „(1) Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizaţiilor de încadrare şi a indemnizaţiilor lunare, după caz. În acest context, nemulţumirile exprimate de personalul auxiliar de specialitate pot fi  valorificate prin intermediul unei acţiuni în justiţie în care să se procedeze la analizarea legalităţii Deciziei nr. 15/29.01.2021 (n.r.- prin care au fost sistate sporurile conform reglementărilor legale)”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns