Propunere inedită a mediului de afaceri pentru Consiliul Județean Timiș

consiliul judetean

Se dorește dezvoltarea unui parc științific și tehnologic specializat în realitatea virtuală, augmentată, pentru desfășurarea cursurilor învățământului dual în mediul online. Președintele CJ Timiș, Alin Nica, i-a avut ca invitați, în videoconferință, pe reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român.

CITEȘTE ȘI: Cadouri de Crăciun pentru copiii și tinerii suferinzi de boli musculare și neuromusculare

Propunerea a venit din partea acestora, fiind acceptată pentru analiză de către președintele Consiliului Județean. Alin Nica a mers mai departe, lansând în discuție preluarea ideii într-un proiect mai larg, ce prevede crearea unui institut în domeniul inteligenței artificiale împreună cu universitățile timișorene. Președintele CJT a lansat reprezentanților UNPR și invitația de a face parte din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică creat în jurul instituției.

De asemenea, aceștia sunt invitați să participe într-un viitor forum internațional de afaceri România – Ungaria – Serbia, aflat în lucru la nivelul Consiliului Județean, eveniment ce va avea la bază susținerea antreprenoriatului și a start-up-urilor din regiune. Au fost abordate și modalitățile prin care CJ Timiș poate interveni în procesul de adaptare a legislației pentru a sprijini mediul de afaceri, cu precădere în ceea ce privește parteneriatul public-privat, astfel încât acesta să devină un instrument viabil în dezvoltarea economică.

Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație neguvernamentală care cuprinde firme din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau numai cu capital străin și are ca scop reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor membrilor săi. La întâlnirea online, din partea UNPR au participat președintele organizației, Lucian Ioan, și vicepreședinții organizației, Florin Balint și Ștefan Tudor, care este și coordonatorul filialei UNPR Banat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *