Propunere de modificare a reformei din sănătate

spital

Ministerul Sănătăţii nu intenționează să introducă coplata pentru serviciile medicale acordate în unităţile sanitare de stat.

Este precizarea făcută de autorități după lansarea în dezbatere a unui proiect pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.


depasire autostrada a1CITEŞTE ŞI: La un pas de tragedie pe autostrada A1. Un șofer inconștient era să fie strivit de două TIR-uri (video)

 


Proiectul pus în dezbatere publică urmăreşte o abordare legislativă unitară, care este necesară pentru a da posibilitatea persoanelor asigurate în sistemul public de asigurări sociale de sănătate să beneficieze de servicii medicale la furnizorii privaţi aflaţi în contract cu Casa de Sănătate, cu suportarea de către asigurat doar a diferenţei dintre tariful furnizorului privat şi cel suportat din Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

CITEŞTE ŞI: Focar de scrapie. Boala impune restricții la comercializarea mieilor în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

Astfel, dacă se adoptă proiectul, persoanele asigurate vor avea posibilitatea să acceseze servicii medicale aferente spitalizării continue, ambulatoriului clinic de specialitate şi ambulatoriului paraclinic, la furnizorii privaţi de astfel de servicii, pentru care, cu acordul informat şi prealabil, vor plăti numai diferenţa dintre tariful practicat de furnizorul privat şi tariful decontat de Casa de Sănătate.

CITEŞTE ŞI: Ceartă pentru vidanjă. Locuitorii unui sat consideră că preţurile practicate de firmă sunt exagerate

Totodată, pentru serviciile medicale acordate unui pacient român în străinătate (pentru situaţiile care nu sunt urgențe şi pentru care pacientul a accesat în mod direct serviciul), din FNUASS se decontează serviciile la nivelul tarifelor din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *