Promenada inimii. Timişoara şi alte 26 de oraşe sunt implicate în acţiunea de promovare a sănătăţii

Dan Gaita

Data de 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, prilej cu care Forumul Național de Prevenție și Societatea Română de Cardiologie anunță organizarea și în acest an, în parteneriat cu cluburile Rotary din Districtul 2241 a  Promenadei Inimilor în 27 de orașe ale țării: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brașov, Botoșani, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Iași, Onești, Ordoheiu Secuiesc, Năsăud, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Timișoara, Turda și Suceava.

Promenda inimilor este un concept simplu şi inovator ce are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea. Aflat la  a VII-a ediție, proiectul implică amenajarea, în parteneriat cu autoritățile locale, a unei rute accesibile prin care publicul de toate vârstele este încurajat să facă mișcare, proiectul  fiind derulat prin aportul direct al cluburilor Rotary din cele 23 de orașe.

„De ani în șir, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în România, dar și în lume. Situația se poate schimba dacă optimizarea stilului de viață nu rămâne doar un simplu slogan. Fumatul, sedentarismul, alimentele nesănătoase, consumul excesiv de alcool, precum și hipertensiunea arterială, glicemia crescută, excesul ponderal sau obezitatea, toate acestea dăunează sănătății inimii. Iar aceste lucruri pot fi corectate”, a declarat prof. dr. Dan Gaiţă, membru în Comitetul de Director al European Heart Network (liga fundațiilor inimii din Europa, cu sediul la Bruxelles).

Infarctul miocardic și atacul cerebral sunt principalele consecințe ale bolii aterosclerotice. În fiecare an boala cardiovasculară cauzează aproape jumătate dintre decesele înregistrate în Europa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *