Proiectul autostrăzii Timișoara – Pancevo va fi reluat

autostrada 18

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a venit astăzi cu o veste bună pentru zona de vest a țării.

„Pe data de 22 noiembrie 2017, când am preluat președinția euroregiunii DKMT, am declarat că voi <<milita>> pe lângă autoritățile de la București pentru reluarea discuțiilor în vederea realizării autostrăzii de la Timișoara la Pancevo.

Iată că astăzi avem un angajament ferm luat de către premierul României, Viorica Dăncilă, în fața președintelui sârb, Aleksandar Vucic, şi a prim-miniștrilor bulgar, Boyko Borissov, grec, Alexis Tsipras, şi israelian, Benjamin Netanyahu, că proiectul este susținut la nivel politic de ambele părți, atât de România, cât și de Serbia.

Îmbucurător este faptul că și la nivel de experți tehnici a fost stabilit calendarul pentru implementarea etapei de reavizare a studiului de fezabilitate.

Deci, putem spune că am reușit să repunem pe agenda guvernului un mare proiect de infrastructură, care trebuia să fie într-un stadiu mai avansat dacă nu existau indeciziile și bâlbele guvernului Cioloș, inclusiv în cadrul întâlnirii de la Timișoara din 2016”, a declarat Călin Dobra.

Subiectul șoselei de mare viteză a fost abordat în cadrul întâlnirii de la Varna, care a avut loc vineri și la care au participat premierul român Viorica Dăncilă, preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, premierii bulgar, Boyko Borissov, grec, Alexis Tsipras, şi israelian, Benjamin Netanyahu.

Noul drum, cu o lungime de aproximativ 140 de kilometri, ar urma să lege Timişoara de Pancevo, pentru că de la Pancevo până la Belgrad e drum cu două benzi de circulaţie pe sens.

Deocamdată, însă, nu a fost stabilit un calendar pentru construirea viitoarei autostrăzi, fiind exprimată doar voința politică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *