Proiectele Timișoarei, transmise noului guvern

Cresc taxe și impozite locale, la Timişoara – proiect de hotărâre

Mulțumit de succesul liberalilor, care au reușit să-și treacă guvernul prin Parlament și să ajungă la Palatul Victoria, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut, ieri, o serie de declarații prudent-optimiste:

„Sunt fericit, desigur, că Partidul Național Liberal a reușit, în sfârșit, să acceadă la guvernare, că și-a asumat acest lucru, într-un context care nu este deloc unul ușor. Așteptările sunt foarte mari de la guvernul liberal. Întotdeauna când critici trebuie să vii și să arăți că tu ești mai bun decât cei pe care îi critici și, evident, noi, liberalii, vom dovedi asta cu prisosință. Desigur, urmează alegeri parlamentare la termen, peste un an, sau anticipate, rămâne de văzut. În orice variantă, acest guvern, o știm cu toții, are un mandat limitat și nu putem aștepta minuni”.

CITEȘTE ȘI: Lovitură grea pentru economia din vestul țării. Grupul Bosch nu mai mai deschide fabrica planificată

Nicolae Robu l-a lăudat pe Ludovic Orban pentru modul în care a negociat trecerea guvernului prin parlament și, cu anticipație, și pentru ceea ce va face ca premier.

Unul dintre atuurile principale ale noului premier, conform opiniei lui Robu, este faptul că este familiarizat cu realitățile țării, pe care a străbătut-o în lung și în lat. Încă de ieri, Nicolae Robu i-a făcut primului ministru o serie de solicitări oficiale, ca un foarte bun cunoscător al zonei și al Timișoarei.

„Îl rog să dea drumul la câteva obiective importante, pentru că Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, în numele României, nu al lui Robu”, a spus primarul.

Guvern nou, aceleași dorințe

Primul obiectiv aflat pe lista lui Nicolae Robu, transmisă premierului Ludovic Orban, se află deblocarea lucrărilor la centura de sud a Timișoarei, a cărei construire trebuie să înceapă.

„Acum, când s-ar fi putut lucra, e nepermis să ții totul pe loc. Demult ar fi trebuit să se lucreze efectiv la centură, pentru ca în 2021 măcar o parte din această șosea să fie dată în folosință. Ea le-ar fi de mare folos și timișorenilor, și celor care tranzitează orașul”, a explicat Robu, care a enumerat și necazurile pe care le au locuitorii din cauza traficului greu, pe primele locuri aflându-se noxele și vibrațiile.

Pe locurile următoare se află centura de nord-vest, astfel încât să existe un inel complet în jurul orașului de pe Bega, și autostrada spre Belgrad, pentru că „Timișoara se află în mijlocul unei eurozone care cuprinde 16 capitale de state pe o rază de 1.000 de kilometri, iar conectivitatea este esențială”.

Nicolae Robu nu a uitat de sala polivalentă și stadionul cel nou, care trebuie să intre rapid la finanțare, cu prioritate, pentru că „nimeni nu poate comenta împotriva acestor obiective”.

Primarul Timișoarei a mai menționat și sectorul medical, dorind ca și la noi să existe un spital regional.

După cum se poate constata, la fiecare schimbare de guvern, administrația locală timișoreană exprimă, poate de prea mulți ani, cam aceleași dorințe. Până acum, foarte puține dintre acestea au fost realizate efectiv și se află doar pe hârtie, chiar dacă lucrurile s-au mai dezmorțit în ultimii ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Proiectele Timișoarei, transmise noului guvern

  1. Acu’, dom’ primar se afla de aceiasi parte a baricadie cu noii guvernanti. de mai bine de 23 de ani, erau in barci diferite. Am fi curiosi sa vedem ce impuls ia Timisoara cu noul guvern instalat. Teoretic, piedicile nu ar mai trebui sa existe. Sper.

  2. Robu plagiaza cititorii ziarelor din Timisoara. Zice despre centura: „Acum, când s-ar fi putut lucra, e nepermis să ții totul pe loc”. Nu asa ziceam noi despre podurile din Iosefin?

Lasă un răspuns