Proiecte majore în comunele Dudeștii Vechi și Lenauheim

Proiecte majore în comunele Dudeștii Vechi și Lenauheim

Serviciile publice din Dudeștii Vechi vor cunoaște în această primăvară un salt calitativ semnificativ. Comuna va beneficia de grădiniță nouă, un centru medical cu șase specialități complet dotat, cât și o stație de apă la standarde moderne. Toate aceste proiecte derulate de primărie, deși finanțate cu fonduri naționale și europene, necesită o contribuție financiară care nu mai lasă mult loc în bugetul local pentru noi investiții.

Aici poate interveni Consiliul Județean Timiș, care să-și asume cofinanțarea proiectelor europene, astfel încât să se păstreze ritmul actual de dezvoltare a comunei. Subiectul a fost abordat de președintele CJT, Alin Nica, într-o întâlnire în Dudeștii Vechi cu primarul comunei, Bono Cucalan.

Conform șefului Consiliului Județean, accesarea de fonduri europene va putea fi impulsionată la nivelul Timișului prin operaționalizarea Fondului Județean de Investiții, mecanism prin care se va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Instrumentul în discuție reprezintă o parte importantă a programului pe care noua conducere îl dorește implementat la nivelul județului.

De asemenea, comuna Lenauheim din județul Timiș a reușit performanța de a contracta 11 proiecte majore, în valoare de 55 de milioane de lei, fonduri europene, PDNL și PNDR. Posibilitățile consiliului județean de a interveni în accelerarea acestor investiții au fost abordate într-o întâlnire de lucru a președintelui CJ, Alin Nica, cu primarul comunei, Ilie Suciu.

Proiecte majore în comunele Dudeștii Vechi și Lenauheim

Cei doi au discutat și despre posibilitatea reabilitării drumului județean 594B, Bulgăruș – Lenauheim, fiind efectuată și o vizită la fața locului. În acest caz, posibila investiție a fost transmisă spre analiză Direcției tehnice a Consiliului Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Proiecte majore în comunele Dudeștii Vechi și Lenauheim

Lasă un răspuns