Proiecte de peste un miliard de euro din fonduri regionale

sorin maxim

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim (foto), a prezentat, ieri, stadiul implementării Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Conform acestuia, în Regiunea Vest au fost depuse 886 de proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de peste 1,15 miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI: Bărbat înjunghiat. Atacat în scara blocului de un necunoscut cu un cuțit

Aceste proiecte sunt procesate sau în curs de procesare, iar pentru 361 dintre ele au fost semnate contractele de finanțare. Suma nerambursabilă a acestora este în valoare de 337 de milioane de euro.

Alte 68 de contracte, în sumă de 237 de milioane de euro, au fost trimise spre semnare la Ministerul Dezvoltării.

Anul 2018 este primul din actuala perioadă de programare în care contractele POR produc efecte în mod consistent.

Astfel, e de menționat că doar în cazul apelurilor pentru IMM-uri au fost semnate deja contracte cu 253 de firme, pentru finanțări totale în valoare de peste 58 de milioane de euro.

Din aceste proiecte, 95 sunt finalizate, investițiile constând în construirea, extinderea sau modernizarea spațiilor de producție sau de prestări de servicii, achiziționarea de echipamente, utilaje, instalații, surse regenarbile, sisteme informatice, licențe, brevete și alte active necorporale.

CITEȘTE ȘI: 26 de străzi asfaltate într-un an, într-o comună timișeană

Aceste investiții finalizate au contribuit, conform directorului ADR Vest, la crearea a peste 900 de locuri de muncă și la menținerea altor 3.500, precum și la accesul la tehnologia de ultimă generație pentru afacerile din Regiunea Vest.

Prin proiectele depuse au fost acoperite și în unele cazuri depășite alocările financiare disponibile. Ca obiectiv pentru anul 2019, ADR își propune atingerea nivelului de acoperire la nivel de alocare regională de 200 la sută.

De asemenea, proiectele municipiilor din regiune, care urmează să fie depuse, în valoare de peste 250 de milioane de euro, vor produce și ele efecte semnificative, mai ales în zona de dezvoltare și mobilitate urbană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Proiecte de peste un miliard de euro din fonduri regionale

Lasă un răspuns