Proiecte de anvergură la Jimbolia, finanțate prin PNRR

Proiecte de anvergură la Jimbolia, finanțate prin PNRR

Proiecte de anvergură la Jimbolia, finanțate prin PNRR.

Primăria Orașului Jimbolia beneficiază de finanțare nerambursabilă din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10-Fondul Local, pentru două proiecte ce vizează infrastructura pentru transport verde: piste de biciclete, respectiv dezvoltarea sistemului digital al instituției.

Astfel, Darius-Adrian Postelnicu, primarul orașului Jimbolia, a semnat contractele de finanțare pentru proiectele intitulate „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde – Piste de biciclete în Orașul Jimbolia, județul Timiș” și „Digitalizarea Orașului Jimbolia, județul Timiș, prin dezvoltarea infrastructurii TIC”.

Prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde – Piste de biciclete în Orașul Jimbolia, județul Timiș”, în valoare totală de 17.281.138,35 de lei, se vor realiza 14 km de piste de biciclete cu o lățime de minim 2,4 m, cu două sensuri de circulație și se vor amplasa 6 stații de reîncărcare a mașinilor electrice (cu două puncte de reîncărcare per stație și o putere de peste 50kW).

Extinderea infrastructurii de transport verde prin înființarea de piste pentru biciclete și alte vehicule ușoare electrice rezidă din nevoia comunității locale de a dezvolta o rețea de transport rezilientă și accesibilă economic tuturor categoriilor sociale, care să contribuie la creșterea coeziunii sociale și care să reducă poluarea mediului.

Astfel, jimbolienii vor beneficia de condiții mai bune de viață, un nivel al sănătății mai ridicat, dar și o reducere a costurilor cu combustibilii.

Al doilea proiect, „Digitalizarea Orașului Jimbolia, județul Timiș, prin dezvoltarea infrastructurii TIC”, în valoare totală de 2.283.541,34 de lei, presupune achizitionarea unui sistem informatic integrat de management al activității Primăriei Jimbolia, echipamente pentru folosirea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale (TIC) și extinderea sistemului de supraveghere video în localitate.

Prin intermediul acestei investiții se va efectua tranziția către o planificare și o administrație transparentă, facilitând interacțiunea cu cetățenii atât pentru soluționarea problemelor acestora, cât și în procesul de stabilire a direcțiilor de dezvoltare a orașului.

În plus, Primăria Jimbolia beneficiază din toamna anului trecut de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului intitulat „Elaborarea în format digital a documentației de amenajare a teritoriului – Plan de Mobilitate Urbană Durabilă în Orașul Jimbolia, Județul Timiș”, valoarea totală a acestuia fiind de 322.190, 72 de lei.

Obiectivele acestei investiții sunt eficientizarea procesului de autorizare al construcțiilor, creșterea accesului digital la documentele de amenajare a teritoriului și de urbanism și sporirea transparenței prin actualizarea în timp real a informațiilor privind mediul construit.

Implementarea acestor proiecte vine ca răspuns la preocuparea permanentă a autorităților locale de a asigura furnizarea unor servicii administrative mai eficiente pentru cetățeni și de a extinde infrastructura velo, care va contribui astfel la dezvoltarea durabilă, reducerea consumului de combustibili fosili și reducerea nivelului de dioxid de carbon eliberat în atmosferă. (M.R.)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *