Proiecte de anvergură într-o comună de lângă Timișoara

mosnita noua

Într-o comună de lângă Timișoara, mai multe proceduri de licitație sunt deschise sau în fază de demarare.

Astfel, se află în desfășurare procedura pentru investiția de modernizare a drumurilor interioare pe o lungime de zece kilometri în satele Moșnița Veche, Urseni și Albina (două străzi), aparținând de comuna Moșnița Nouă. Cu aceste lucrări de asfaltare se va rezolva necesarul în aceste localități în proporție de 90 la sută.

horia paraschivPotrivit lui Horia Paraschiv, responsabilul cu achizițiile publice, într-o lună va demara o a doua procedură de licitație în vederea stabilirii executantului și pentru înființarea canalizării în satul aparținător Urseni.

Pentru a treia investiție de anvergură se așteaptă un răspuns pozitiv de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul se referă la extinderea sistemelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 de kilometri. Investiția în valoare de circa 23 de milioane de lei este așteptată mai ales în noile cartiere, unde și-au construit locuințe numeroase persoane, mai ales din Timișoara. Obiectivul, dacă va fi aprobat, va fi finanțat de guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Comuna Moșnița Nouă s-a dezvoltat din punct de vedere rezidențial pe suprafețe foarte mari de teren. Autoritatea publică are mari întârzieri în a ține pasul cu această dezvoltare, având de rezolvat rețele edilitare și drumuri pe lungimi impresionante, de sute de kilometri. Așa că orice proiect nou care își găsește un mod de finanțare va constitui un pas înainte pe calea urbanizării noilor zone de locuit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Proiecte de anvergură într-o comună de lângă Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *