Luni, de la ora 17, va avea loc reuniunea online de lansare a proiectului de cercetare internațional „Cinétique des cations moléculaires induite par les électrons dans le plasma de bord d’ITER” („Cinetica cationilor moleculari indusă de electroni în ITER”), care se desfășoară în cadrul Apelului Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și de Răsărit, coordonat de conf.univ.dr. Nicolina Pop din cadrul Departamentului Bazele Fizice ale Ingineriei al Universității Politehnica Timișoara.
Derulat în parteneriat cu Université Le Havre Normandie, Franţa, şi Universitatea de Vest Timişoara, proiectul propune un studiu teoretic al ciocnirilor reactive între electroni și cationi moleculari, folosind metoda MQDT (Teoria Defectului Cuantic Multicanal), furnizând secțiuni eficace și coeficienți de reacție.
Scopul este de a furniza informații necesare în aplicatiile legate de energia de fuziune termonucleară controlată magnetic.
Bravo lor, dar UNDE sunt cercetările în domeniul MEDICAL? CE FAC DISTINSII UNIVERSITARI DE LA MEDICINĂ? În plin an pandemic NU au făcut NICIO CERCETARE pe acest subiect care a afectat atit de intens viata social și e oconomica a urbei. NIMIC, ZERO BARAT! Cu excepția unora ca Prof. Săndesc, restul sunt niște mediocrii, nepasatori, vinatori doar de averi și sinecuri. Cu ocazia acestei pandemii și-au dat și testul valorii REALE PROFESIONALE.. . RUȘINE vouă zecilor de profesori si conferențiari de la UMF,incapabili sa faceti chiar și o banala cercetare de patogenitate în locurile publice, precum scoli, piețe, parcuri, ce ar fii schimbat masurile substanțial multe din masurile autorităților. Unele profund inutile, altele prea superficiale.