Programul „Rabla clasic” va fi lansat în martie

Primăria Timișoara a primit validarea pentru Programul ”Rabla local”

Programul „Rabla clasic” va fi lansat în luna martie, a anunțat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe.

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a declarat că statul va pune, în acest an, la dispoziția românilor 60.000 de vouchere pentru achiziționarea de autoturisme noi, mai puțin poluante, iar bugetul programului „Rabla plus” va crește la 140 de milioane de lei.

„Pentru <<Rabla clasic>> ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme, păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut, iar pentru <<Rabla plus>>, bugetul
pentru acest an creşte de la 95 milioane lei, la 140 milioane lei, urmând ca, în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare, să finanţăm minimum 3.000 de maşini electrice. Se păstrează ca anul trecut valoarea de minimum 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 euro”, a spus Costel Alexe.

Ministrul a precizat că aceasta este cea mai mare valoare a unui voucher pentru o mașină electrică din Europa. Costel Alexe a anunțat că programul „Rabla clasic” va fi lansat în martie, la Craiova. „Am luat decizia, împreună cu domnul
prim-ministru și conducerea Ford, că în acest an, în martie, vom lansa programul <<Rabla clasic>> la Craiova, aici la Ford”, a mai spus Costel Alexe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *