Program special pentru timișoreni de Ziua Națională

zi nationala

Pentru locuitorii municipiului de pe Bega, autoritățile locale au pregătit de Ziua Națională un program festiv special. Menționăm, pentru început, că astăzi, de la ora 10, în fața Palatului Administrativ, va avea loc repetiția generală pentru parada militară de 1 Decembrie, ceea ce înseamnă că pe Bulevardul Revoluției și în zona adiacentă vor fi instituite restricții de circulație în intervalul orar 10-12. Vă amintim principalele repere ale programului de Ziua Națională…

La ora 11, în fața Palatului Administrativ, va avea loc un ceremonial militar, salutarea drapelelor de luptă, trecerea în revistă a detașamentelor de onoare și intonarea Imnului Național al României. O slujbă de Te Deum va fi oficiată de către Înaltpreasfinția Sa Părintele Mitropolit Ioan Selejan și de către preoți de la Mitropolia Banatului. După alocuțiunile comandantului Garnizoanei Timișoara, precum și ale oficialilor timișoreni și ai județului, va avea loc, între orele 11,30 și 12,15, defilarea detaşamentelor de onoare și a tehnicii Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Penitenciarului Timișoara, Direcției Poliției Locale a Municipiului Timișoara și de la Escadrila de Elicoptere Giarmata. Ceremonia se va încheia cu prezentarea onorului în acordurile muzicale ale Brigăzii 18 Infanterie Banat.

După-amiază, evenimentele vor avea loc în zona centrală a orașului, în Piața Victoriei. Programul va fi deschis, la ora 17, de orchestra Timişoara Big Band, iar la ora 17,30 va avea loc aprinderea iluminatului festiv de sărbători, care va marca deschiderea oficială a celei de-a zecea ediții a Târgului de Crăciun.

De la ora 18, se va dansa Hora Unirii și va începe spectacolul oferit, pe scena din fața Operei, de Ansamblul „Timişul”, cu participarea soliştilor Andreea Aleuşan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise și Petrică Miulescu-Irimică. Muzica populară va fi urmată de cea ușoară, după următorul program: ora 19 – Clar Band, ora 20 – Raluka, ora 21 – Delia. Ziua de 1 Decembrie se va încheia cu un foc de artificii, programat pentru ora 22.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Program special pentru timișoreni de Ziua Națională

Lasă un răspuns