Program de sărbătoare în cel de-al treilea weekend la Parcul Crăciunului, la Timișoara

Program de sărbătoare în Parcul Crăciunului

Cel mai așteptat moment al acestui sfârșit de săptămână, în Timișoara, este concertul artistei Irina Rimes care va urca pe scena de la Muzeul Satului Bănățean, sâmbătă, 18 decembrie, în Parcul Crăciunului.

CITEȘTE ȘI: Două noi curse de transport metropolitan

În deschiderea evenimentului va avea loc un nou spectacol de lasere, iar atmosfera muzicală va fi asigurată de artiști locali și de Event Sound DJ (DJ IST și Gabriel Todașcă).

Intrarea în Parcul Crăciunului este gratuită, iar accesul se face în baza certificatului verde sau a unei adeverințe care atestă rezultatul negativ pentru Covid-19

Cel de-al treilea weekend al Parcului Crăciunului începe astăzi, o zi de doliu pentru eroii care și-au pierdut viața la Revoluția din 1989. Se va  păstra programul în surdină, iar după ce apune soarele, de la ora 19, va avea loc un moment muzical-literar în amintirea martirilor.

Cu ajutorul Bibliotecii Județene Timiș, publicul va asista la o „lectură aprinsă”, partitură interpretată la lumina lumânărilor. Va fi chitară și text, muzică și literatură, recital și testimonial, cu Marius Iacovania drept invitat special.

La fel ca în weekend-urile trecute, sâmbăta, programul Parcului Crăciunului cuprinde spectacole, ateliere creative și multe ocazii de joacă pentru copii. Familiile sunt așteptate la „Veselie la cutie”, un spectacol marca Merlin, cel mai iubit teatru pentru copii din vestul țării, iar familiile mai aventuroase pot încerca traseul Decathlon, patinoarul și mașinuțele tamponabile, toate gratuite.

Etnia bulgară va fi prezentă cu muzică, dans și prezentare porturi populare, iar lăsarea întunericului va permite aprinderea focului pentru un spectacol inedit de jonglerii. La Ponton Lounge va fi petrecerea tematică Take Off Winter Edition by ESD, într-un decor iluminat special.

Duminică, 19 decembrie, în cadrul Ignatului, o echipă a Direcției de Sănătate Publică Timiș va pregăti peste 300 de porții din cel mai delicios gulaș la ceaun, acestea urmând a fi oferite gratuit, alături de alte produse tradiționale de porc pregătite într-una dintre curțile unei căsuțe etnice.

Inițiativa coordonată de dr. Flavius Cioca, directorul DSP Timiș, este menită să încurajeze voluntariatul pentru comunitate și să aducă instituția mai aproape de publicul timișorean. Ziua de duminică va reuni ansambluri cunoscute la nivel județean care vor performa de-a lungul zilei la scena principală a Muzeului Satului Bănățean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *