Program dens la Zilele Maghiare Bănăţene

zilele maghiare banatene

În urbea de pe Bega a început cea de-a XXIII-a ediţie a Zilelor Maghiare Bănățene, o manifestare organizată, cu delicata grijă pentru detalii și pentru a ispiti un public cât mai divers, de Asociația Femeilor Maghiare din Timișoara.

Programul extraordinar de dens al evenimentului care va dura până în data de 13 a acestei luni cuprinde o suită de acţiuni interesante, perfect accesibile şi publicului nevorbitor de maghiară, fie prin faptul că sunt traduse în română, fie neavând nevoie de așa ceva.

Primul din înşiruire a avut loc ieri la Galeria „Helios”, care a găzduit vernisajul expoziției Centrului Artistic Transilvănean din Sfântu Gheorghe şi un recital al band-ului Shake Kvartet.

Astăzi, la ora 16, iubitorii de artă sunt aşteptaţi la Galeria Primăriei Timişoara, în Piaţa Victoriei nr. 2, la deschiderea expoziţiei „Anatomia timpului”, semnate de sculptorul István Kelemen.

Tot astăzi, însă în comuna timişeană Tormac, la ora 18, publicul este invitat în curtea şcolii, unde se va ridica o iurtă „ca-n vremea descălecatului”, iar spectatorii se vor putea delecta cu un recital de muzica tradiţională maghiară.

Această seară va fi specială şi pentru cei din localitatea Otelec, care vor putea viziona, la ora 19, la casa de cultură, spectacolul „Guppi”, prezentat de trupa Teatrului „Csiky Gergely”.

Mâine, la ora 19, acesta se va juca pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj, o a treia reprezentaţie fiind programată, tot în cadrul Zilelor Maghiare Bănăţene, pentru 11 mai, la ora 19, la Chereştur.

Katica Illényi (foto), violonistă și interpretă la theremin (un instrument muzical electronic, monofonic, care se caracterizează prin faptul că nu trebuie să-l atingi atunci când vrei să cânţi la el), distinsă cu premiile „Liszt” și „Artisjus”, membră a Academiei Ungare de Artă, artistă emerită a Ungariei, şi invitatul său, violonistul Csaba Illényi, împreună cu Péter Sárik și orchestra sa (Ungaria), vor susţine duminică, la ora 18, un concert la sala „Capitol”.

Luni, la ora 19, în sala „Studio”a Teatrului Maghiar, va fi momentul pentru comedia „Wiener Walzer”, în regia lui Szasz Eniko, iar în 12 mai, la ora 16, în Piața Libertăţii, va avea loc parada ansamblurilor populare, cu taraf, urmată la ora 18, la Casa Studenţilor, de Gala folclorică maghiară „În cautarea datinilor”. În 13 mai, la finalul manifestării, Clubul Reflektor va găzdui, la ora 20, un concert ce va marca semicentenarul legendarei trupe Metropol Group.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns