Prognoza pentru luna martie. Vreme caldă cu precipitații în unele zone ale României

Prognoza pentru luna martie. Vreme caldă cu precipitații în unele zone ale României

Prognoza pentru luna martie. Vreme caldă cu precipitații în unele zone ale României

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în luna martie vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă în întreaga țară. De asemenea, în unele zone, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Potrivit ANM, în săptămâna 4-11 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nord- vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

În săptămâna 11–18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

CITEȘTE ȘI: 140 de percheziții domiciliare în dosare privind infracțiuni de evaziune fiscală, delapidare, obținere ilegală de fonduri, trafic de droguri

În săptămâna 18–25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 25 martie–1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, a precizat ANM.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *