Prognoza meteo. Sfârşit de aprilie, început de mai cu ploi şi vreme răcoroasă

Alertă de la meteorologi! Ploi însemnate cantitativ, de până la 60 l/mp, în vestul țării

Prognoza meteo. Meteorologii anunță o săptămână cu vreme răcoroasă și instabilă. Sunt așteptate ploi în toată țara, pe alocuri sub formă de furtună cu fulgere.

LA NOAPTE

TARA

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi de scurtã duratã posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe arii restrânse la munte şi în nord-vest şi cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

CITEŞTE ŞI: TRAGEDIE la Săptămâna modei de la Sao Paulo: Un manechin a murit după ce a căzut pe podium | VIDEO

BUCURESTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade.

LUNI

TARA

Ziua, cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe arii restrânse cu precãdere în nord-vest şi în zona montanã. Începând din orele serii, înnorãrile se vor extinde şi în special în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii, local vor fi averse şi descãrcãri electrice şi pe spaţii mici cantitãţile de apã pot depãşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel cã maximele se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

MARTI

TARA

Vremea va fi în general instabilã şi mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice, ziua în majoritatea regiunilor, iar seara şi noaptea cu precãdere în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi în perioade scurte de timp sau prin acumulare 15…25 l/mp. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare la munte şi în regiunile sudice, dar şi în timpul ploilor, când pot lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade în sud-est, iar cele minime între 4 şi 11 grade.

BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri mai ales dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecãtor cu intensificãri îndeosebi în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

MIERCURI

TARA

Vremea se va menţine în general instabilã, iar în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi mai ales ziua, în vest, nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi pe arii restrânse în restul teritoriului se vor semnala averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice. Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãţile de apã vor mai depãşi 15 l/mp. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montanã înaltã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade izolat în Transilvania şi 21 de grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade.

BUCURESTI
Vremea va fi rãcoroasã. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei trecãtor vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va avea intensificãri, temporar cu viteze mai mari în cursul dupã-amiezii. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

TENDINTA

JOI

Vremea va fi uşor instabilã şi rãcoroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala averse, însoţite şi de descãrcãri electrice, local în nord-vestul, centrul ţãrii, precum şi în zonele montane şi pe arii mai restrânse în rest. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecãtor vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul teritoriului şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade.

VINERI – DUMINICA

În vestul, nordul şi centrul ţãrii, vremea se va menţine rãcoroasã şi temporar va ploua. În celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar ploile vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în timpul dupã-amiezelor, scrie romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns