PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea va fi în general instabilă, temperaturi de până 27 de grade

Meteorologii anunţă că valorile termice vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi în jur 27 de grade.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, unde aversele vor avea caracter torențial, descărcările electrice vor fi frecvente, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 60 l/mp. Vântul va avea intensificări de scurtă durată și va cădea grindină. În restul teritoriului vor fi înnorări temporar accentuate, iar manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mai mici, îndeosebi în primele ore și cu precădere în sud-estul și centrul teritoriului, precum și în zona de munte.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul care a atacat cu bâta o femeie, în trafic, a fost reţinut

Intensificările de vânt pot lua aspect de vijelie, izolat va cădea grindină și se vor acumula cantități de apă, local de peste 15…20 l/mp și punctiform 25…30 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi în general instabilă, îndeosebi în cursul zilei. Se vor semnala averse și descărcări electrice, mai frecvente după-amiază și seara, în majoritatea regiunilor, cu excepția Olteniei, unde vor fi izolate. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte și în regiunile răsăritene, iar în prima parte a intervalului și în sud-vestul și sudul țării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 13 grade în nordul Modovei, până în jur de 27 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 6 și 14 grade. Dimineața, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

CITEŞTE ŞI: Femeie înşelată cu 9.500 de lei, după ce a fost sunată de un aşa-zis medic

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai izolat vor mai fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, îndeosebi în sudul țării, la deal și la munte, mai ales după-amiază. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice și pe crestele montane. În zonele joase de relief, cu precădere din vest, sud-vest și centru, vor fi condiții de ceață, spre sfârșitul nopții.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în sud-vest, local în centru și la munte și doar izolat în restul teritoriului. Ploile vor putea avea și caracter torențial, iar pe spații mici se vor acumula cantități de apă importante și vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor, iar spre sfârșitul intervalului și în estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua când se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în primele ore ale intervalului în sud-vest, iar după-amiaza local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări temporare pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade, posibil ușor mai scăzute în depresiuni.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 18.05.2017 ORA 09 – 21.05.2017 ORA 09

Regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa în general în jurul mediilor multianuale, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi în creștere spre sfârșitul intervalului în zonele montane.

romaniatv.net


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns