Prognoza meteo 3 iulie. Val de căldură în vestul țării, cu temperaturi ridicate

Prognoza meteo 3 iulie. Val de căldură în vestul țării, cu temperaturi ridicate

Prognoza meteo 3 iulie. Val de căldură în vestul țării, cu temperaturi ridicate

Toată țara este cuprinsă de valul de căldură. Este cod galben de caniculă în România. Vremea va fi caldă în aproape toate zonele, însă sunt așteptate fenomene extreme.

Valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Astazi, vremea se va menține călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi din a doua parte a zilei, când se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, local în zonele de deal şi munte, în nord-estul, centrul şi sud-vestul țării și izolat în rest.

CITEȘTE ȘI: Mocăniţa din Ţara Moţilor circulă pentru turişti începând de sâmbătă

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns