Profesorul emerit Ioan Sârbu, de la Universitatea Politehnica Timișoara, primește un nou premiu internațional

Profesorul emerit Ioan Sârbu, de la Universitatea Politehnica Timișoara, primește un nou premiu internațional

Profesorul emerit Ioan Sârbu, de la Universitatea Politehnica Timișoara, primește un nou premiu internațional

O nouă recunoaștere internațională a valorii cadrelor didactice, dar și a cercetării derulate în Universitatea Politehnica Timișoara, vine tocmai din India.

Profesorului emerit Ioan Sârbu i s-a conferit premiul internațional „Best paper award” de către organizația științifică ScienceFather, la a VII-a ediție a Premiilor de Excelență în Cercetarea Internațională (International Research Excellence Awards), potrivit informațiilor transmise de UPT.

Premiul a fost oferit ca urmare a activității și a rezultatelor cercetărilor realizate de profesorul Ioan Sârbu, incluse în cartea „Advances in Building Services Engineering: Studies, researches and applications”.

Lucrarea se extinde pe 921 pagini, fiind o amplă monografie care sintetizează studii teoretice, experimentale și numerice originale, reunind mai multe direcții de cercetare în domeniul ingineriei instalațiilor cu subiecte diverse, ghidate de două caracteristici importante precum economia de energie și reducerea emisiilor de poluanți.

CITEȘTE ȘI: Marilen Pirtea, ales din nou în funcția de rector al UVT

Publicarea unei astfel de cărți este o noutate în literatură, fiind unică în ceea ce privește conținutul său complex, studiile de caz experimentale la scară de laborator, exemplele numerice și stilul de prezentare a textului.

Profesorul universitar Ioan Sârbu este autorul a încă 12 cărți/capitole de carte apărute la edituri din străinătate, una dintre acestea, intitulată „Solar Heating and Cooling Systems: Fundamentals, experiments and applications”, publicată în 2017, fiind prezentă în bibliotecile a peste 600 de universități din lume.

Ioan Sârbu este absolvent al Facultății de Construcții de la Institutul Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara în 1975.

A fost desemnat inginer european de Federația Europeană a Asociațiilor Naționale de Inginerie din Bruxelles, în 2001, fiind expert în integrarea aplicațiilor termice, optimizarea sistemelor urbane de distribuție a apei și căldurii, utilizări informatice, implementarea surselor de energie regenerabilă și integrarea epurării apelor uzate în proiectare.

Una dintre contribuțiile sale științifice remarcabile a adus-o în dezvoltarea tehnicilor de proiectare a sistemelor inelare de alimentare cu apă și căldură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *