UPDATE. Profesor universitar timișorean, monitorizat de parchet

universitatea arad

Procurorii Parchetului General, care instrumentează dosarul ”Diplome fără licență”, au dispus punerea sub control judiciar a profesorului universitar doctor Emil Urtilă, pentru o perioadă de 60 de zile.

Medicul timișorean este anchetat, împreună cu alte persoane, pentru acte de corupție. Cazul vizează o filieră bine structurată (student – intermediar – profesor) care făcea posibilă promovarea examenelor universitare contra unor sume de bani. Locuința profesorului Emil Urtilă, cadru didactic la Universitatea ”Vasile Goldiș” din Arad (una dintre instituțiile de învățământ superior vizate de anchetă), a fost percheziționată de oamenii legii în urmă cu trei zile, care au ridicat de acolo mai multe probe, printre care și o sumă de bani.

În urma audierilor, medicul timișorean va fi cercetat pentru luare de mită în formă continuată.

Și în cazul altor trei cadre didactice (Allbertto Radu Jipa, Laura Corina Nicolescu și Ramona Gligor), anchetate în același dosar, procurorii au dispus aceeași măsură, ele fiind acuzate de săvârșirea unor infracțiuni similare.

De asemenea, profesoara Irina Monica Orășan-Alic va fi cercetată în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, iar pentru Lucian Păiușan, Viorica Daniela Vincze-Iancsi și Olga Domnica Moldovan (profesori și ei) magistrații au dispus luarea măsurii de arestului la domiciliu, tot pentru 30 de zile.

În același dosar, mai sunt cercetați studenți și informaticieni angajați ai universității respective, unii în stare de libertate, alții, în arest preventiv, pentru luare, respectiv, dare de mită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “UPDATE. Profesor universitar timișorean, monitorizat de parchet

  1. Fratilor a-ti facut reclama doar gastelor.Ce a-ti dus voi la parchet chiar sunt nevinovati in comparatie cu altii.De ce nu luati balenele…decani.sefi departament….profesori ca si Bucur unde un examen este aproximativ o masina din 2005.Dar poate si procurori vor invata pana la urma ca coruptia nu dispare cu 50 de euro…sau o ciocolata.Dispare cu examene de liceenta in valoare de 2000 de euro ….etc

Lasă un răspuns