Problemele cu energia electrică în zona Calea Lipovei au fost rezolvate! Ce au arătat ultimele verificări din această seară

lipovei 1

Problemele cu energia electrică în zona Calea Lipovei din Timişoara au fost rezolvate, iar locuitorii pot dormi liniştiţi.

Potrivit ISU Timiş, “începând cu ora 19:05 s-a revenit la schema normală a instalației electrice (alimentare din două stații) ce alimentează cartierul Lipovei din municipiul Timișoara. Au fost scoși din funcțiune aproximativ 500 metri liniari de cablu vechi cu defecțiuni și înlocuit. Cu ora 19:35 s-au încheiat și verificările în sarcină, fără a se constata alte probleme. Astfel, începând cu ora 19:45, containerele logistice de tip IV (generatoare de mare capacitate) din județele Caraș-Severin, Arad și Hunedoara au început deplasarea către unități. Le mulțumim colegilor din județele învecinate pentru sprijinul acordat în această misiune”.

isu timis 8

Vă reamintim că, din cauza producerii unei avarii pe o linie subterană de medie tensiune, aproximativ 7000 de clienți din cartierul zona Lipovei din Timișoara au rămas nealimentați cu energie electrică, încă de duminică, la ora 17.

Pentru a asigura realimentarea cu energie electrică a persoanelor afectate, la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au dispus dislocarea în regim de urgență a unui număr de 4 Containere logistice de tip IV (generatoare de mare capacitate) de 510 KVA, din cadrul ISU Timiș, ISU Arad, ISU Hunedoara și ISU Caraș Severin.

De asemenea, luni seara, pentru gestionarea cât mai eficientă a situației de urgență, s-a dispus activarea Grupei operative la sediul inspectoratului, iar în cadrul ședinței operative au participat și prefectul județului Timiș, alături de inginerul principal din partea furnizorului de energie electrică, după ce au fost în teren pentru a evalua situația și pentru a discuta cu cetățenii afectați.

La ora 21:55, după aproximativ 30 de ore, s-a reușit realimentarea totală cu energie electrică a zonei afectate. Echipele furnizorului de energie electrică au lucrat în continuare pentru revenirea la schema normală a instalației electrice, însă până la remedierea totală a problemei, Containere logistice de tip IV (generatoare de mare capacitate) de 510 KVA au rămas în dispozitiv la sediul ISU Timiș, pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul producerii unei noi avarii.

Foto: ISU Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Problemele cu energia electrică în zona Calea Lipovei au fost rezolvate! Ce au arătat ultimele verificări din această seară

  1. Dar generatoarele de mare capacitate ale ENEL unde erau in timpul asta? N-au? Numai la incasat banii sunt buni? O firma cu spate tare, nici macar nu indrazniti sa-i dati numele in articol, doar pomeniti voalat de „inginerul principal din partea furnizorului de energie electrică”.

Lasă un răspuns