Probleme rezolvate sub panoul timişorean

SCM Timişoara a scăpat de problemele cu jucătorii vechii echipe care reclamau plata unor salarii restante şi îşi poate creiona lotul pentru următoarea stagiune a Ligii Naţionale.

„Am primit o adresă oficială din partea Federaţiei Române de Baschet, care la rândul ei a primit o adresă de la FIBA, conform căreia suntem eligibili pentru noul sezon al Ligii Naţionale. Ne-au ridicat interdicţia de a efectua transferuri, rămâne doar să închidem integral situaţia cu agentul jucătorilor. Mai avem o sumă restantă faţă de ei, este o formalitate pe care o vom rezolva în cel mai scurt timp posibil. Vreau să-i mulţumesc pentru înţelegerea arătată în această perioadă. După tensiunile avute în trecut, în momentul de faţă colaborăm foarte bine”, ne-a declarat preşedintele Ilie Triţoiu.

SCM Timişoara vrea să-şi păstreze un nucleu de jucători din sezonul precedent şi să completeze lotul cu străini şi români, însă deja a fost părăsită de doi „lei”.

În această săptămână este aşteptată perfectarea mai multor transferuri.

„Ne doream să păstrăm un nucleu foarte important din echipa pe care am avut-o în sezonul trecut, doi dintre jucătorii pe care îi doream în continuare au plecat la alte echipe. Nu vreau să comentez decizia lor, le doresc să aibă parte de aceeaşi perioadă bună pe care au avut-o la Timişoara. Ne concentrăm pe ceilalţi pe care îi avem în vizor pentru prelungirea contractului, iar în afară de aceştia suntem în discuţii avansate cu trei jucători noi, toţi străini. Negocierile vor fi finalizate în această săptămână. În zilele următoare vom închide în mare parte transferurile pentru noul sezon”, ne-a mai spus Triţoiu.

Cu noul lot, ambiţiile rămân aceleaşi din stagiunea precedentă: „Ca perspectivă pentru sezonul viitor, vom avea o echipă care se va lupta pentru locurile 1-6 şi accederea în Final Four-ul Cupei României. Nu ne-am impus aceste obiective, dar la cum am creionat echipa împreună cu antrenorul Dragan Petricevici, pe acolo cred că ne vom situa în următorul sezon. Este un efort comun, le mulţumesc preşedintelui SCM Timişoara, Radu Ţoancă, el ne-a susţinut foarte mult în această perioadă, antrenorului Dragan Petricevici, pentru că a început foarte pozitiv noul mandat, şi agentului jucătorilor, Sabin Gherdan, care a fost foarte ok în această perioadă”.

Regretul lui Ilie Triţoiu este că o parte a publicului timişorean nu înţelege eforturile pe care le face conducerea clubului pentru rezolvarea problemelor financiare şi pentru asigurarea continuităţii fenomenului baschetbalistic la un nivel ridicat.

„Cel mai important pentru noi este că lucrurile se îndreaptă spre o finalitate bună şi că vom avea continuitate deşi mulţi ne-au cântat prohodul luni de zile în această perioadă foarte grea pentru club. Aş prefera ca suporterii timişoreni să fie mai activi şi mai vocali în sală, nu pe site-urile de socializare, unde orice acţiune a clubului este interpretată greşit. Dacă nu am fi rezolvat problemele echipei ar fi fost o catastrofă generală în special pentru noi, cei care conducem acest club, iar acum că le-am rezolvat au început să apară comentarii că facem mizerii. Vrem să-i vedem în sală descărcându-şi energia pozitivă, avem câteva tobe în dotare la club, i le putem face cadou dacă vor acest lucru. Vreau să mă fac bine înţeles, nu am treabă cu toţi suporterii, ci doar cu acei cârcotaşi fără faţă şi fără nume care fac parte din viaţa noastră. Pe ceilalţi suporteri îi aşteptăm cu drag alături de noi, chiar avem nevoie de sprijinul lor. Mă refer la partea pozitivă a publicului timişorean, la acei oameni care au înţeles toate situaţiile prin care a trecut clubul. În ultimii patru ani am avut nenumărate probleme, dar cu bune şi cu rele am fost mereu în Top 6, iar echipe cu bugete şi loturi superioare s-au bătut în zona locurilor 7-12”, a completat Ilie Triţoiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns