Probleme pe râul Timiș. Cum se propagă viitura și unde va ajunge

Sunt înregistrate creșteri de debite și niveluri, prin propagare, pe râul Timiș, în aval de s.h. Brod, unde s-a înregistrat vârful viiturii la ora 10.00.  La ora 14.00, debitul râului Timiș este în scădere la s.h. Brod, dar în creștere în aval, începând cu  s.h. Șag  unde este așteptat vârful viiturii în cursul acestei seri. Pe tronsonul s.h. Șag – s.h. Grăniceri  sunt  deja depășite cotele de inundație. Avertizarea hidrologică de cod roșu pe acest tronson este valabilă până mâine dimineață la ora 9.00.

CITEȘTE ȘI: În lunca Timișului, aproape de Timișoara, apele cresc văzând cu ochii. Oamenii au primit mesaje de avertizare! Foto

În cursul serii trecute, (19 iunie), la ora 21.00 a intrat în funcțiune polderul Pădureni, care a tăiat vârful viiturii râului Timiș în acea secțiune, pentru a permite tranzitarea în siguranță a debitelor mari de pe râu, în aval. În polder, s-au acumulat, până acum, aproximativ 3 milioane de mc de apă și încă se acumulează.

Nu se pune problema vreunei deversări peste diguri.

ABA Banat a intervenit azi, 20 iunie, în dreptul localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată)  blocând infiltrațiile apărute din râu. Formațiile de lucru ABA Banat sunt în teren și rămân vigilente în supravegherea digurilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns