Probleme mari la recoltarea păioaselor în Timiș

paioase

În agricultura românească asistăm la unul dintre cei mai capricioşi ani. Schimbările bruşte de temperatură şi fenomenele extreme din ce în ce mai accentuate riscă să compromită momentul final al unor culturi, respectiv recoltarea păioaselor.

Ploile au apărut cu o frecvenţă foarte ridicată, la interval de una-două zile, din această cauză nemaifiind timp pentru uscarea pământului pentru a se trece la recoltat.

Din păcate, partea de vest a ţării este una dintre cele mai expuse la aceste fenomene extreme, din două motive. Pe de o parte, avem cel mai mare centru de secetă (Sânnicolau Mare-Cenad-Beba Veche), iar pe de alta, prin această zonă intră cea mai mare parte a precipitaţiilor.

Din păcate, soluţiile nu sunt prea multe. „Nu prea avem ce face. După părerea mea, ministrul care va reuşi să pună la punct o lege privind fenomenele naturale, care să stabilească un cadru de evaluare a pierderilor şi de recupereare a unei părţi din pagube, va rămâne în istorie”, a declarat Nicolae Oprea, preşedintele Comisiei de agricultură a Consiliului Judeţean Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *