Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii

Bacalaureat 2023/ Luni – afişarea rezultatelor înainte de contestaţii

Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, marți, în a treia săptămână de grevă a profesorilor că probele de competență de la Bacalaureat, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului.

CITEȘTE ȘI: Care sunt preţurile la carburanţi astăzi, 6 iunie 2023. Preţul pentru un litru de benzină premium a crescut cu 4 bani

„Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca, la Europa FM, citată de g4media. „Nu cred ca este o soluție ideală, cred că trebuie date acele probe, dar dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja”, a continuat Deca.

Ministra educației a accentuat că echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obținute de elevi în timpul liceului „este o soluție pe care o luam în calcul, alături de altele”.

Citește integral pe Edupedu.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *