Prințesele vin cu trăsura la Festivalul Timfloralis

timfloralis 1

Ediția din acest an a Festivalului Timfloralis, care se va desfășura în perioada 27-29 aprilie, va supune atenției publicului larg creații ale artiștilor floriști internaționali, dar și timișoreni care, cu siguranță, vor genera bucurie în sufletele privitorilor.

Astfel, Piața Victoriei va găzdui, pe platoul din fața Operei, proiectul „The Future is Here” al floristului olandez Dennis Kneepkens, dar și elemente de mobilier floristic decorate de floristul Florin Jiboc.

Fântâna din centrul Timișoarei poartă în acest an amprenta Filomenei Brisc, iar tânăra floristă Alexandra Luca va realiza proiectul „Mașina Timpului”. Tot în zona centrală, timișorenii vor putea exploata imaginea superbă a colțului foto din acest an, „Hoop of Hope”, realizat de florista Bianca Negrea.

În Piața Libertății vor capta atenția privitorilor proiectul floristei Diana Toma, cu o reintrepretare florală a „Pomului Breslelor”, și proiectul „The Ethnic Spirit of Timișoara”, aparținând floristei Alina Nagy-Ghinea, dar și workshop-urile susținute de Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Horticultura SA, Casa de Cultură a Studenților din Timișoara. Tot în acest perimetru se va desfășura în acest an și activitatea de comerț floral. timfloralis 2

Ca elemente inedite ale acestei ediții pot fi menționate împodobirea, în premieră, a Podului Mihai Viteazu și realizarea din flori a simbolurilor Centenarului României și a anului 2021, în care Timișoara va deveni Capitală Europeană a Culturii. Tot în premieră, pe strada Mărășești se vor regăsi motive florale pictate pe asfalt care vor înfrumuseța centrul Timișoarei.

Alte două momente dinamice vor atrage atenția și vor stârni interesul publicului larg: „Parada Florilor”, constând în prezentarea prințeselor Timfloralis în trăsuri trase de cai, precum și „Pedalarea Timfloralis“, în cadrul căreia participanții vor parcurge un traseu specific purtând aranjamente florale pe bicicletele lor. Programul din acest an al festivalului cuprinde și numeroase demonstrații floristice ce se vor desfășura pe scena situată în Piața Victoriei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns