Principalul medic din China avertizează: „Suntem vulnerabili în cazul unui al doilea val. Obţinerea unui vaccin va dura mult mai mult”

medic china

China încă se confruntă cu „marea provocare” a unui potenţial al doilea val de infecţii cu COVID-19, deoarece nu s-a înregistrat o imunizare de grup în rândul comunităţii, a avertizat unul dintre epidemiologii de top ai ţării.

Dr. Zhong Nanshan, consilierul medical principal al guvernului chinez, a confirmat într-un interviu acordat pentru CNN, sâmbătă, că autorităţile locale din Wuhan, oraşul în care noul coronavirus a fost raportat pentru prima dată în decembrie, au ascuns detalii cheie despre amploarea focarului iniţial, scrie mediafax.ro.

China a raportat peste 82.000 de cazuri de coronavirus şi cel puţin 4.633 de decese, conform datelor Comisiei Naţionale de Sănătate (NHC) din ţară.

Dar epidemiologul chinez susţine că autorităţile nu ar trebui să se complacă în actuala situaţie, deoarece există în continuare pericolul ca un al doilea val de infecţii să se extindă.

În ultimele săptămâni au apărut noi grupări de cazuri de coronavirus în China, în Wuhan, precum şi în provinciile de nord-est ale Heilongjiang şi Jilin.

„În acest moment, majoritatea chinezilor sunt încă sensibili la infecţia cu COVID-19, din cauza lipsei imunizării de grup”, a spus Zhong. „Ne confruntăm cu o provocare mare, şi situaţia nu este mai bună decât cred că ţările străine în acest moment”, a mai spus epidemiologul.

Zhong a spus că în prezent trei vaccinuri chineze sunt în faza de studiu clinic în ţară, dar până la găsirea unei soluţii „perfectă” este probabil să mai treacă „ani”.

„Trebuie să testăm din nou şi din nou … folosind diferite tipuri de vaccinuri. Este prea devreme pentru a trage orice concluzie despre ce tip de vaccin este bun pentru acest tip de coronavirus … de aceea cred că obţinerea unui vaccin va dura mult mai mult „, a spus el.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Principalul medic din China avertizează: „Suntem vulnerabili în cazul unui al doilea val. Obţinerea unui vaccin va dura mult mai mult”

  1. Comunisti jegosi,solutia perfecta ptr.chinezi ar fi sa nu mai manince broaste,lilieci de orice marime 🦇,serpi de orice marime,broaste,magari etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *