Primul tramvai nou turcesc ajunge la Timișoara

Primul tramvai nou turcesc ajunge la Timișoara

Firma turcă Bozankaya, care a câștigat, acum doi ani, licitația pentru producerea a 21 de tramvaie noi pentru Timișoara, a anunțat că a trimis primul vehicul de acest tip spre orașul de pe Bega.

„Am trimis primul nostru tramvai de producție internă, cu participarea reprezentanților mass-media și a angajaților noștri. Tramvaiul, care a fost proiectat și produs cu o inginerie turcească 100 la sută în unitățile noastre de producție din Ankara – Sincan, va merge către al treilea oraș ca mărime din România, Timișoara.

Tramvaiele noastre avansate tehnologic și ecologice au o lungime de 30 de metri, o lățime de 2.400 de milimetri și prezintă pardoseală joasă, având o capacitate de 200 de pasageri.

Ce face ca tramvaiele de la Bozankaya să fie remarcate este faptul că pot parcurge până la 63 de kilometri doar pe baterie, fără a fi conectate la rețeaua electrică. Acoperind o distanță atât de mare cu o baterie, tramvaiele Bozankaya sunt primele de acest fel din lume”, au declarat cei de la Bozankaya.

Peste câteva zile, realizarea inginerilor turci va putea fi văzută pe șine, la Timișoara.

0 Comments

No Comment.