Primul succes se lasă aşteptat >> BCMU FC Argeş Piteşti – SCM Timişoara 96-91

Vladan Vukosavljevic

Deşi a condus pe aproape toată durata întâlnirii, SCM Timişoara nu a reuşit să bifeze, în această seară, în Sala Sporturilor „Trivale” din Piteşti, primul succes în ediţia 2018-2019 a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Cu sârbul Vladan Vukosavljevici în mare formă atât sub ambele panouri, cât şi din spatele semicercului, echipa antrenată de Miodrag Perisici a condus până în finalul celui de-al treilea sfert, când s-a văzut egalată – 69-69. Apoi, piteştenii au preluat conducerea, iar ultima sirenă i-a găsit în avantaj: 96-91.

„Leii” din Banat au condus cu 6-0 în debutul meciului, apoi s-au distanţat şi la 15 lungimi, scor 33-18, ajutaţi de evoluţia excelentă a pivotului născut la Jagodina, care în urmă cu 12 ani bătea la porţile NBA-ului.

Gazdele s-au impus cu largul concurs al unor foşti jucători legitimaţi în trecut la gruparea de pe Bega. Mladen Jeremici, ex-căpitan al BCT-ului în sezoanele precedente, a pus pe tabelă 26 de puncte, fiind urmat în topul realizatorilor de un alt fost jucător care a îmbrăcat maioul alb-violet, Ivan Siriscevici, autor a 20 de puncte. O zi bună a prins şi Tudor Gheorghe, care a încheiat partida cu 11 puncte. El a avut un aport important la victoria argeşenilor, ultimele minute găsindu-l de câteva ori la finalizare sub panoul fostei sale echipe.

De la SCM Timişoara s-a evidenţiat, aşa cum am spus, Vladan Vukosavljevici, cu un double-double în „Trivale”: 30 de puncte (trei din cinci la aruncările de trei puncte) şi 11 recuperări.

Ceilalţi marcatori ai formaţiei timişorene au fost Octavian Popa Calotă (17p), Milos Komatina (13p), Brandon Randolph (12p), Sherwood Brown (10p), Nikola Pesakovici (5p), Dragoş Diculescu (2p) şi Marko Stojadinovici (2p).

Ilie Tritoiu 3„Este al doilea meci consecutiv pe care nu-l câştigă adversarul, ci îl pierdem noi. Mai dureros este că am fost bătuţi de foştii noştri jucători Tudor Gheorghe, Mladen Jeremici şi Ivan Siriscevici. Ne-am pregătit o săptămână la Jeremici şi Siriscevici, să nu-i lăsăm să arunce de afară. Cei trei au făcut cel mai bun meci din acest sezon, nu am ştiut să-i contracarăm. Am pierdut în două minute toate avantajele mari pe care le-am avut în acest meci. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar cred că este şi o problemă de antrenor gestionarea acestor momente de joc. Din păcate, încă nu arătăm a echipă omogenă, pentru că de fiecare dată alţi jucători ies la rampă şi nu avem un joc colectiv. La Oradea au fost Brown şi Randolph, cu Clujul – Stojadinovici şi Randolph, iar acum s-au evidenţiat Vukosavljevici şi Komatina. Aşteptăm momentul în care vor juca toţi! Răbdare mai este, pentru că suntem o echipă nouă, în formare. Dar suntem la 50 la sută cu răbdarea! Trebuie să începem să câştigăm, întrucât programul nostru este unul infernal în continuare. Vrem să câştigăm fiecare meci, dar acum am dorit mai mult ca oricând acest lucru, pentru că echipa din Piteşti este de nivelul nostru. Chiar dacă are un buget mai mare, valoric nu este peste noi!”, ne-a declarat preşedintele Ilie Triţoiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns