Primul oraş din lume care va impune taxă de intrare

Primul oraş din lume care va impune taxă de intrare

Primul oraş din lume care va impune taxă de intrare

Începând cu 16 ianuarie 2023, vizitatorii Veneţiei vor trebui să plătească pentru privilegiul de a intra în oraș.
Oraşul este pe cale să devină primul oraş din lume în care se va percepe o taxă de intrare.

Data de lansare a fost anunţată vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către consilierul pentru turism al Veneţiei, Simone Venturini.

Autorităţile au numit noua măsură o „mare revoluţie” şi o soluţie pentru problema turismului excesiv cu care oraşul lagună se luptă de zeci de ani. Costul biletului va varia de la un minim de trei euro până la 10 euro.

CITEȘTE ȘI: A murit Peter Imre. Cunoscutul om de afaceri avea doar 60 de ani

Preţul nu va fi fix, ci va varia în funcţie de numărul de vizitatori: Cu cât mai multe cereri de intrare, cu atât mai mare va fi costul, relatează CNN.

Scopul, a explicat Venturini, nu este de a „închide oraşul”, ci de a-i determina pe oameni să îşi rezerve prezenţa pentru a reduce „vârfurile turistice”. El a spus: „Veneţia este un oraş viu şi trebuie să rămână aşa”.

Sistemul complex de rezervare a biletelor şi platforma sa online vor fi prezentate în această toamnă. Există şi excepţii privind biletul de intrare, conform antena3.ro.

Rezidenţii şi copiii cu vârsta sub şase ani vor fi scutiţi, la fel ca şi persoanele cu handicap, proprietarii de locuinţe, cei care vin în oraş din motive de sănătate sau în vizită la rude şi cei care vin să asiste la un eveniment sportiv sau cultural.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns