Primul eveniment public de mare anvergură al TM 2021. Circus Cirkör, cel mai apreciat circ contemporan din Europa, vine la Timișoara

circcus cirkor

Călătoria spre Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, începe prin miracolul, emoţia şi ingeniozitatea circului contemporan. Circus Cirkör vine pentru prima dată în România, după un succes imens înregistrat în Europa.

Peste două milioane de oameni au asistat până acum la spectacolele Circus Cirkör, iar peste 400.000 de copii și tineri au făcut, cu ajutorul lor, primii pași în arta circului contemporan, prin atelierele organizate de compania artistică scandinavă.

tm 2021Artiștii Circus Cirkör vor ajunge la Timișoara cu spectacolul “LIMITS”, în 22 noiembrie având programate două reprezentații gratuite pentru elevi și studenți, iar în 23, 24 și 25 noiembrie vor susține trei spectacole publice pe bază de bilet, începând cu ora 20, care vor avea loc la Sala Sporturilor „Constantin Jude“ (Olimpia).

Spectacolul „LIMITS“ este conceput și regizat de care Tilde Björfors, fondatorul și directorul artistic al Circus Cirkör. Cu o vastă experiență artistică, aceasta a pus în scenă și alte spectacole de succes internațional ca „Borders”, „Knitting Peace”, „Wear it like a crown” sau „Inside out”.

Presa internațională a descris în nenumărate rânduri spectacolul „LIMITS” ca fiind „o formă de artă infinită precum cerul, ce simbolizează „echilibrul dintre viaţă şi moartea cu care se luptă”, dar și ca „o excepţională poezie de circ, pe o temă de maxim interes: migraţia.”

„Ne propunem să atragem și să angajăm publicul local și regional în viața culturală a orașului Timișoara, prin variate forme de expresie ale culturii și artei. Prezența Circus Cirkör este doar prima dintr-o serie de asemenea spectacole planificate în acest sens, prin care dorim să utilizăm circul contemporan ca pe o metodă de educaţie non-formală, bazată pe pedagogie creativ-activă“, a declarat Simona Neumann, director executiv al Asociației „Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Tinerii care vor fi invitaţi de Timişoara 2021 la spectacolele „LIMITS” din 22 noiembrie, vor avea oportunitatea de a experimenta câteva dintre elementele demonstrate de artişti. Pe parcursul săptămânii, vor avea loc ateliere de lucru pentru elevii de la şcolile selectate în program, urmând ca în 25 noiembrie acestea să fie deschise publicului larg.

Artiștii de la Cirkus Cirkör, cu o vastă experienţă în iniţierea tinerilor în ceea ce înseamnă arta circului contemporan, împreună cu profesorii Şcolii de Circ din Timişoara vor coordona atelierele de lucru.

Seria de activități desfășurate în perioada următoare în Timișoara sub conceptul creativ „Circ!” va culmina in luna iulie 2018 cu primul festival de circ contemporan, unde timişorenii, turiştii și invitații vor împărtăşi o sărbătoare estivală a artelor circului, în parcuri, pe străzi şi locuri mai puţin cunoscute ale oraşului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns