Primul centru din România unde ești vaccinat direct din mașină, fără programare, se deschide în vestul țării. Cum va funcționa

Primul centru din România unde ești vaccinat direct din mașină, fără programare, se deschide în vestul țării. Cum va funcționa

Primul centru din România unde ești vaccinat direct din mașină, fără programare, se deschide în vestul țării. Cum va funcționa. Călin Petru Marian, prefectul de Hunedoara, și Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara, au susținut marți, o conferință de presă în care au oferit informații referitoare la deschiderea în Deva, pe 24 aprilie, a primului centrul de vaccinare de tip „Drive-thru”, vaccinare direct din mașină, scrie portalul Hunedoara Liberă.

Pentru vaccinarea la centrul care își va desfășura activitatea zilnic între 10.00 și 19.00, în parcarea Centrului Comercial „Deva Shopping City”, nu este nevoie de programare. Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun, gen taxi sau alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie ca persoana care dorește să se vaccineze să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj și cu cel de consimțământ completate.
Aceste documente pot fi descărcate accesând site-ul DSP, la următoarele link-uri: https://asphd.ro și https://asphd.ro/wp-content Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale. Vaccinarea se efectuează fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în „Registrul electronic naţional al vaccinărilor”.

Tipul de vaccin folosit este Pfizer/ BioNTech, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

Imagine ilustrativă/ Carris Health


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *