Primii pacienți vindecați au părăsit spitalul de campanie din Timişoara. Cine sunt cei care au avut grijă ca ei să se facă bine

Sistemul medical modular de izolare și tratament, amplasat la Stadionul CFR din Timișoara, este în plină acțiune: 16 pacienți au fost externați și tratați la Spitalul Militar de Campanie.

„Oana, Ramona, Sorina, Adriana, Larisa, Lavinia sunt prenumele medicilor care, zi lumină, au grijă de pacienții internați în Secția externă de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Timișoara. Ioana, Monica, Corina, Raluca, Adi, Mihai, Iulia, Reasilva, Paraschiva, Alina, Ionela sunt o parte din asistenții medicali care sunt secondați în permanență de Gabriel, Radu, Cosmin, Corina, Vasile, Octavian, George, Beatrice, infirmierele și brancardierii care întregesc echipa.

Ei sunt cei care luptă în permanență împotrivă virusului SARS Cov 2. Sunt o echipă tânăra care au mult curaj și dăruire pentru ceea ce fac, își cunosc foarte bine sarcinile astfel încât condițiile dificile în care lucrează să nu îi împiedice să ducă la final misiunea. În permanență, pe perioada internării, se ține legătura cu pacienții, atât prin interacțiunea colegilor care intră de mai multe ori pe zi la ei pentru administrarea tratamentului, servirea mesei, igienizarea zonelor; cât și telefonic ori de câte ori este nevoie.

Până în prezent au fost tratați aici un număr de 61 pacienți cu forme ușoare și medii ale infectării cu noul coronavirus, iar acasă la familie lor, au plecat, sănătoși fiind, 16 pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Militar Timișoara.

2 Comments
Doctoeul apolitic 06/08/2020
Toti acesti medici ar merita minim 1000 euro lunar in plus la salar, iar asistentele min 500-700. Doar ptr daptul sa stai inacel echipament in saună 8h/zi e crunt, darami-te riscul de contaminare. Sa ia de la ministri, parlamentari, primari ! Si de la pensiile speciale !! Ca gest de solidaritate !!
Cristi 06/08/2020
Felicitari pentru munca depusa!. Cinste lor, oameni minunati si curajosi totodata. Cred ca iti trebuie mult curaj sa intri in contact cu bolnavii.