Primele doze de imunoglobulină

imunoglobulina 1

O mie de doze de imunoglobulină au fost livrate către SC Unifarm în cadrul unuia dintre contractele pe care compania le are în derulare. Dozele sunt destinate tratamentului bolnavilor acuți care suferă de imunodeficiență primară și boli autoimune, situație centralizată de Ministerul Sănătății. La Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara se află în evidență 12 copii cu imunodeficiențe primare, pentru care aceste produse sunt medicamente esențiale cu indicații vitale de substituție a substanței lipsă din organism, indispensabilă pentru apărarea antiinfecțioasă.

Guvernul a acordat, săptămâna trecută, un ajutor de stat individual către SC Unifarm SA în valoare de 44,27 milioane de lei, pentru aprovizionarea cu imunoglobulină necesară tratamentului populației, în cadrul mecanismului de protecție civilă declanșat de Ministerul Sănătății.

De asemenea, Crucea Roșie din Austria a transmis calendarul de livrări către România, în patru tranșe, pentru un număr total de 16.000 de doze de imunoglobulină. Conform acestui calendar, primele 2.500 de doze ar urma să intre în țară la finalul acestei luni, urmând ca până la jumătatea lui mai să fie livrată toată cantitatea achiziționată. Totodată, sunt în curs de derulare procedurile de achiziție de imunoglobulină din SUA, au transmis oficiali din cadrul Ministerului Sănătății.

Conform reprezentanților Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare, necesarul de imunoglobulină al României este de aproximativ 32.000 de flacoane pe lună.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns