Primarul unei comune de lângă Timişoara, ”turnat” pentru incompatibilitate chiar de fostul său consilier personal

Primarul unei comune de lângă Timişoara, ”turnat” pentru incompatibilitate chiar de fostul său consilier personal

Ia amploare scandalul din Săcălaz, unde există un conflict de răsunet între primarul Nicu Viorel și o parte a consilierilor locali. Din această cauză, edilul-șef a solicitat chiar în instanță dizolvarea actualului consiliu local, pentru a se organiza noi alegeri. Cele două tabare se acuză permanent, fiecare dând vina pe cealaltă pentru felul în care arată acum comuna, rămasă în urma celorlalte localități limitrofe Timișoarei.

De data aceasta, primarul din Săcălaz a fost ”dat în gât” chiar de fostul său consilier personal, Simion Meici, pe care îl angajase anul trecut pentru a-l ajuta în organizarea ativității. Alături de Simion Meici, a fost angajată și soția acestuia, ambii fiind considerați oamenii de bază ai primarului. Asta, până când Nicu Viorel s-a supărat și i-a dat afară pe amândoi, considerându-i incompatibili cu persoana sa.

Se pare că familia Meici nu a digerat măsura drastică a primarului, fapt pentru care Simion Meici a postat pe o rețea de socializare date care l-ar putea transforma pe Nicu Viorel într-un primar penal. Concret, fostul consilier personal susține că, potrivit datelor de la Oficiul Registrului Comerțului, Nicu Viorel ar fi administratorul unei firme, ceea ce îl face incompatibil cu calitatea de primar.

Iată ce susține fostul consilier:

”Firma Z-Agro Beea S.R.L. cu sediul în Săcălaz, având C.U.I. 17501219 și înregistrată la O.R.C. Timiș cu numărul J35/1337/2005 a fost înființată în 2005 și este administrată de la înființare și până în prezent de un anume Viorel Nicu, cetățean român, născut în localitatea Todirești, județul Iași. Da. Același personaj ce anul trecut a fost ales în funcția de PRIMAR.

Deși legislația privind incompatibilitățile aleșilor prevede un termen scurt pentru ca alesul local să aleagă între funcția de PRIMAR și cea de Administrator al firmei, acest lucru nu s-a întâmplat. Și în prezent, domnul primar Nicu Viorel este administratorul firmei Z-Agro Beea S.R.L.

Totodată, domnul primar Viorel Nicu nu a trecut în Declarația de interese faptul că este administrator la firma Z-Agro Beea S.R.L. ceea ce-l situează „umpic” în sfera penalului. Pentru că omisiunea asta este considerată ca fiind FALS în declarații. Ceea ce-l face incompatibil. Dar și penal”.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarul unei comune de lângă Timişoara, ”turnat” pentru incompatibilitate chiar de fostul său consilier personal

  1. De ce „turnat! Daca cineva are curajul civic de a divulga hotii si excrocii care sifoneaza banii publici sunt turnatori? Sunt indivizi din aceasi categorie care au primit suspendare pentru incompatibilitate si sunt in continuare la ciolan. Asta pentru ca fostul prefect de Timis a fost pus pe liber si a venit altul. „Noroc”, ca acesti indivizi incompatibili sunt in partidul de la putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *