Primarul Timișoarei vorbește de funie în casa spânzuratului

robu5

Lipsa de siguranță în Timișoara tinde să devină un fenomen tot mai prezent în viața cotidiană. Orașul a devenit un câmp de desfășurare al unor acțiuni de o violență desprinsă, parcă, din filmele horror. Reglările de conturi între clanurile interlope sunt, deja, o banalitate, cu pistoale, săbii, bătăi și urmăriri prin spitale, împușcături din mașini și lupte crâncene chiar în centrul orașului, ziua în amiaza mare. E un fapt de necontestat.

În mijloacele de transport în comun, e plin de indivizi turbelenți și hoți de buzunare care au devenit tot mai agresivi. De asemenea, și aici avem de-a face cu un fenomen care nu poate fi contestat. Aproape de fiecare dată, reacția autorităților e firavă, cu mult sub gravitatea faptelor comise: avertismente, declarații, amenzi.

Nu e de mirare, atunci, că a crescut alarmant numărul tragediilor, Timișoara ajungând în topul național al știrilor legate de infracționalitate.

Chiar zilele trecute, o tânără a fost desfigurată în bătaie, chiar în fața blocului în care locuia, de către un dement care a jefuit-o. Autorul nu a fost prins.

Tot recent, o altă femeie a fost violată pe un câmp din Calea Aradului de către trei brute. De data aceasta, violatorii au fost identificați.

Cazul cel mai dramatic s-a petrecut, însă, în Complexul Studențesc, când un tânăr a fost omorât în bătaie. Nici un organ al legii nu a fost prin preajmă ca să îl apere. Nu avem așa ceva? Nu sunt mijloace cu care să se intervină? Aici e paradoxul.

Potrivit primarului Nicolae Robu, siguranța cetățeanului a crescut atât de mult încât edilul a avut nevoie de aproape o jumătate din pagină (prima a ziarului, evident) pentru a expune realizările din primii trei ani ai mandatului.

Aflăm de aici următoarele: a fost suplimentat numărul de polițiști locali de la 267 la 297; numărul mașinilor din dotare a crescut de la 9 la 22; cel al motoscuterelor, de la 20 la 26, iar al bicicletelor, de la 27 la 39; 204 polițiști au fost trimiși la perfecționare; au fost înființate posturi fixe și mobile de monitorizare în 17 puncte ale orașului cu risc crescut de infracționalitate; a fost înființată Poliția transportului public; a luat ființă Poliția piețelor.

Totodată, primarul Nicolae Robu cere impetuos poliției locale, dar și structurilor teritoriale ale poliției naționale și jandarmeriei, să adopte cele mai potrivite măsuri, atât pe linie de prevenție, cât și de intervenție și puniție, astfel încât răufăcătorii să știe că nu-și pot face mendrele în Timișoara. Ce să mai înțeleagă timișorenul?

Pe hârtie, totul e frumos și lumea e în siguranță, în timp ce pe stradă sau în tramvai crește numărul infracțiunilor. E drept, fenomenul violenței stradale nu poate fi combătut chiar peste noapte și trebuie să fim cu toții conștienți că trebuie să mai treacă timp până vom avea rezultate. Dar să vorbești despre creșterea siguranței cetățeanului ca o mare realizare a mandatului este un act pripit al primarului, care aduce chiar a sfidare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Primarul Timișoarei vorbește de funie în casa spânzuratului

  1. de ce mai platim militienii politiei locale ? ei oricum stau ascunsi ca nu cumva sa vada ca se petrece vreo neregula pe strazi ! i-am vazut de nenumarate ori prin zona centrala stand ascunsi efectiv. si sunt sigur ca si alti cetateni i-au vazut. stiati ca soferul lui este sef de serviciu in cadrul politiei locale ?? interesant.

  2. Politia locala cu conduita de Militie sta prin barurile din centru, pe canapelele din holul caminelor studentesti sau prin parcuri pe banci! Unde sunt politistii care sa patruleze prin parcuri pe biciclete? Nu pot, nu stiu sa isi tina echilibrul sau sunt prea grasi sa se urce pe biciclete? In urma cu cateva zile la umbra statuii lui Coposu de langa Termal doi politisti avand alaturi cele doua scutere din dotare povesteau in liniste in timp ce in Complexul studentesc misuna borfasi si vanzatori ambulanti! Totul pe banii de la buget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *