Primarul Timișoarei, Nicolae Robu: Un vot pentru PSD este un vot pentru un Timiș ignorat la București! (P)

PSD a ignorat întotdeauna Timișul, la fel va face și în continuare. Afirmația îi aparține primarului Timișoarei, liberalul Nicolae Robu și președinte al PNL Timiș, care a amintit că guvernarea Ponta a refuzat constant să considere șoseaua de ocolitoare sud a Timișoarei o prioritate.

Primarul Timișoarei a subliniat că singurul guvern care a arătat interes față de acest obiectiv este Guvernul Cioloș, datorită căruia proiectul șoselei ocolitoare a intrat în linie dreaptă. Zilele acestea s-au făcut primii pași: Ministerul Transporturilor a anunțat Primăria Timișoarei că documentația tehnică pentru acest proiect va fi adusă la zi, prin fonduri structurale POIM.
Nicolae Robu a amintit și de un alt proiect pe care timișenii îl cer de foarte multă vreme, cel privind construirea unui spital regional la Timișoara. “Ponta a decis realizarea de spitale regionale la Cluj, Craiova și Iași. Din nou, Timișoara trecută cu vederea. Inadmisibil!”

De altfel, spune Nicolae Robu, contraperformanța PSD în ceea ce privește proiectele regionale sau naționale de anvergură a fost certificată cel mai clar de către Comisia Europeană, care a respins toate ideile propuse la finanțare de guvernul PSD. Este vorba despre 200 de proiecte în valoare de 62 de miliarde de euro și ele ar fi trebuit să primească finanțare în cadrul așa-numitului Plan Juncker, care propune o schemă mai puțin rigidă de alocare a fondurilor europene, în funcție de meritele fiecărui proiect.

„Inclusiv aici, Timișoara a avut de suferit”, afirmă primarul Robu, amintind că a discutat cu comisarul european Corina Crețu despre dezvoltarea transportului urban cu finanțare europeană: “Noi, după ce am finalizat studiul de prefezabilitate, l-am transmis la Ministerul Transporturilor, ministerul și-a dat un aviz pe el, dar nu a dezvoltat niciun proiect în jurul lui”, a adăugat Nicolae Robu.

„În ochii PSD, Timișul și Timișoara nu au avut, nu au și nu vor avea niciodată greutatea pe care le-o conferă forța economică și numărul populației. Vocea și interesele Timișoarei și ale Timișului sunt ignorate sistematic de PSD. Vreau ca timișenii și timișorenii să știe pentru ce votează pe 11 decembrie. Pot vota pentru o guvernare liberală care va respecta și va sprijini județul și municipiul așa cum merită, sau pot vota pentru o guvernare PSD care va umili Timișoara și Timișul prin trecerea la capitolul și altele”, a încheiat Nicolae Robu.

(P) Publicat la comanda PNL Timiş. Publicat de SC TIMPRESS S.A. Cod mandatar financiar: 11160004


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primarul Timișoarei, Nicolae Robu: Un vot pentru PSD este un vot pentru un Timiș ignorat la București! (P)

Lasă un răspuns