Primarul Timișoarei cere de la guvern sală polivalentă și stadion

Nicolae Robu 4

Nicola Robu, primarul Timișoarei, a făcut public unul dintre demersurile sale către puterea de la București pentru ca și în orașul de pe Bega să se finanțeze obiective de la bugetul național.

Este vorba despre o scrisoare pe care a adresat-o premierului Mihai Tudose și președintelui PSD Liviu Dragnea.

În document, Robu își ponește argumentația de la faptul că Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, dar are și unele puncte slabe pe care nu le poate rezolva singură. „Până în prezent, din partea guvernului nu s-a întâmplat nimic pozitiv pentru sprijinirea viitoarei Capitale Europene a Culturii.

Timișoara nu are o sală polivalentă mare, modernă – singura sală este vechea Olimpia, construită în anii 1960, cu doar 1.500 de locuri – și nu are un stadion modern – stadionul Dan Păltinișanu a fost și el construit în anii 1960 și este puternic uzat și fizic, și ca funcționalități, conceptual.

Aflăm din presă că se alocă fonduri pentru construirea de stadioane și la Alexandria, reședința județului Teleorman, și la Târgoviște, reședința județului Dâmbovița, alături de stadioanele din București, Craiova și Târgu Jiu.

Eu mă diferențiez de cei care critică aceste investiții – mai ales, din motive știute, cea de la Alexandria – și nu numai că nu le critic, dar o spun răspicat: le apreciez!

Da, România are nevoie de o infrastructură pentru sport și cultură cât mai bună și în cât mai multe localități, mai ales în reședințele de județ! Ce nu apreciez, însă, și cer vehement ca lucrurile să se schimbe este că asemenea investiții se fac doar ăntr-o anumită parte a țării!

Or, și Timișoara este în România, și Aradul, și Oradea, și Sibiul, și Alba Iulia, și Baia Mare și atâtea alte orașe importante, reședințe de județ și ele!”, argumentează Robu.

Edilul consideră că Timișoara nu va fi la înălțimea cerută în 2021 fără cele două obiective, dar are și atuul că este al doilea contributor la bugetul de stat după București.

Robu mai consideră că este inadmisibil ca sala polivalentă și stadionul, aflate de mai mulți ani în portofoliul de proiecte ale Companiei Naționale de Investiții, pe lista-sinteză, să nu intre la finanțare chiar din 2017, deodată cu stadioanele de la Alexandria și Târgoviște, pentru a putea fi terminate în 2021.

Primăria Timișoara ar putea, promite primarul, să finanțeze de la bugetul local o jumătate sau chiar mai mult din costurile elaborării studiilor de fezabilitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns