Primarul Fritz și-a descoperit brusc pasiunea politică pentru sport

foto mare deschidere

Primarul Fritz și-a descoperit brusc pasiunea politică pentru sport.

Asociația Suporterilor Timișoreni “Druckeria” a transmis Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș și parlamentarilor de Timiș un document cu întrebări concrete și idei despre cum ar putea fi ridicat nivelul sportului.

Druckeria dă tonul: vrem respect, sport și infrastructură!

Joi, 25 mai, de la ora 17, în Piața Unirii, Druckeria a invitat la un miting și o întâlnire sportivă toți timișorenii, cu mic cu mare. Copiii se pot bucura în voie de activități sportive, iar adulții au ocazia să dezbată pe tema lansată de Druckeria: sport, stadioane, infrastructură sportivă, echipe și finanțare. Și… respect pentru Timișoara! Simplu și clar!

“Vrem să arătăm că Timișoara vrea sport, vocea noastră trebuie să fie puternică! Vă invităm să veniți îmbrăcați în culorile clubului pe care îl susțineți, cu steaguri ale acestuia și cu mesaje sau scandări prin care să arătați clar și răspicat că orașul nostru are nevoie de sport și de infrastructură sportivă de calitate!”, au transmis organizatorii.

CITEȘTE ȘI: Flower-power, prin stațiile din Timișoara

De la orele 19:15, protestatarii pornesc în marș pe traseul str. Vasile Alecsandri – Piața Libertății – str. Alba Iulia – Piața Victoriei – Primăria Municipiului Timișoara – b-dul C.D. Loga – CJT/Prefectură (Palatul Administrativ).

Fritz s-a speriat și a intrat în campanie sportiv-electorală

Preventiv, încă de marți, 23 mai 2023, primarul Dominic Fritz a simțit nevoia să transmită semnale și postări pe Facebook și să țină o conferință de presă, miercuri, 24 mai.

Speriat de amploarea și impactul public pe care le au manifestările organizate de Druckeria, primarul Dominic Fritz a făcut miercuri, 24 mai, un adevărat tur de forță propagandistic, pentru a-și exprima susținerea și atenția pe care o acordă, la nivel declarativ, sportului timișorean.

Prima acțiune din 24 mai a fost o conferință de presă, la ora 12, în care a prezentat intenția și planurile unui posibil viitor skatepark. Cu multe povești și nicio dată concretă privind o potențială investiție, Fritz a anunțat doar o… dezbatere a conceptului, împreună cu comunitatea de skateri din Timișoara, săptămâna viitoare, marți, 30 mai, de la ora 18:00, la magazinul U-man.

foto1 1

Tot miercuri, primarul a plusat și pe partea de stadioane. A anunțat licitația pentru proiectarea și execuția complexului sportiv din zona Mircea cel Bătrân.

“E a doua investiție în sport pe care o pornim anul acesta, practic de la zero, după cea a stadionului din Calea Buziașului.

Pe Mircea cel Bătrân vrem un complex sportiv modern multifuncțional pentru fotbal, baschet, handbal, atletism. Sunt terenuri care atunci când nu vor găzdui competiții sportive vor putea fi folosite de iubitorii de sport din cartierele Mehala, Ronaț și nu numai.

Sunt investiții pe care le facem exclusiv din bugetul local, un efort financiar mare pe care îl acoperim din taxele și impozitele timișorenilor. Nu avem linii de finanțare europene sau sprijin guvernamental”, a scris primarul Fritz pe Facebook.

foto2

A uitat să menționeze un amănunt: anume că toate demersurile, proiectele și munca în teren au fost și sunt coordonate de către viceprimarul Cosmin Tabără. Acesta din urmă l-a lăsat pe edilul-șef să se laude și să culeagă aplauzele, dacă va fi cazul.

Maratonul sportiv-propagandistic a continuat la orele serii, când a fost invitat special într-o emisiune TV, la un post local. Aici a reluat aceleași teme: skatepark, stadioane, investiții, finanțare pentru diverse sporturi, toate din același repertoriu al promisiunilor cu orizont de timp nedefinit.

foto3

 

Manipularea copiilor, o practică cel puțin discutabilă

Turneul de autopromovare al primarului iubitor de sport a culminat la Sala Constantin Jude, unde a apărut neinvitat și din senin, pentru o oportunitate foto și pentru a-i felicita, la antrenament, pe baschetbaliștii de la U 18 – SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, care au cucerit bronzul la recentul Campionat Național.

Gestul primarului a surprins jucătorii și audiența, când acesta a ținut neapărat să precizeze că municipalitatea finanțează baschetul timișorean, adică echipele U13, U15 și U18 – juniori și seniori.

fotocolaj1

Aceasta, în condițiile în care Timișoara nu are o sală de sport la standarde cel puțin medii, nici stadion și nici terenuri. Mai mult, performanța baschetbaliștilor a fost posibilă prin efortul, contribuția și ajutorul antrenorilor, părinților, sponsorilor și ale altor susținători privați.

Revenind la “susținerea” cu care se laudă primarul, trebuie spus că Primăria a acordat celor trei echipe de baschet, împreună cu cele de handbal și rugby, un total de aproximativ 15 milioane de lei. Din acești bani, care reprezintă o subfinanțare crasă, doar 3,7 milioane de lei au fost alocați pentru susținerea baschetului. Prin comparație, bugetul baschetbaliștilor de la clubul Dinamo București, care nu au reușit performanțele sportive ale alb-violeților de la SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, este de 1,2 milioane de… euro!

Sigur, pe lângă lauda penibilă a susținerii sportului cu sume demne de o echipă de izlaz comunal, primarul a “vizat” bine echipa U18, susținătorii și părinții, căci nu-i așa, sunt majori și au drept de vot. Ceea ce contează pentru Dominic Fritz, care va candida în 2024 pentru un nou mandat de primar al Timișoarei. Sau cel puțin așa crede el, precum în povestea cu ursul păcălit de vulpe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primarul Fritz și-a descoperit brusc pasiunea politică pentru sport

  1. Acest individ, un oportunist si care doar a stricat tot ce a atins, el si clica lui, imi provoaca repulsie.
    Voi merge la urmatoarele votari doar din acest motiv, parerea mea ca si cetatean cu drept de vot este ca acest personaj trebuie sa dispara din politica orasului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *