Primarii timişeni, în concurență, în privința amenajării parcurilor

După ce și-au aranjat sediile instituțiilor, căminele culturale și au demarat lucrări pentru introducerea utilităților (acolo unde acestea lipsesc), primarii din unele comune timișene au decis să investească în reabilitarea parcurilor din localități.

Boldur
Boldur

Nu puține sunt cele care au ajuns celebre pe internet, după ce localnicii cu considerat că merită promovate. În Șag există două parcuri, unul dintre ele este finalizat, iar la altul încă se lucrează. Fotografii cu cele două locații au împânzit rețelele de socializare.

În unul dintre parcuri, primăria a investit 400 de mii de lei, iar în celălalt, 200 de mii de lei. Parcul de la strada principală se va mai moderniza, în ianuarie, cu un loc de joacă. La Peciu Nou, pentru realizarea parcului s-a mobilizat toată suflarea comunei. S-au organizat dezbateri, s-au căutat voluntari și sponsori, pentru că bugetul local nu permite investirea unei sume importante în acest proiect.

Peciu Nou
Peciu Nou

”Am investit 370 de mii de lei din bugetul local și ne-ar mai trebui încă 140 de mii de lei pentru a finaliza proiectul. Banii investiți s-au folosit pentru mobilier, alei, spațiul de joacă pentru copii și o miniscenă.

Am avut și ajutorul voluntarilor, dar și donații de semințe pentru gazon, copaci ornamentali și gard viu”, spune Bogdan Lungu, viceprimarul comunei. Autoritățile locale au în vedere, în viitor, și realizarea parcurilor din Sânmartinu Sârbesc și Diniaș.

Şag
Şag

Un parc aparte este și cel din Boldur. Realizat într-un stil deosebit, parcul este preferatul localnicilor. Comuna Boldur este cunoscută pentru grija locuitorilor față de propriile gospodării oamenii având un simț dezvoltat al esteticului. Majoritatea spațiilor din fața caselor sunt mici opere ale unor… ”artiști contemporani”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns