Primăria Timișoara obligă administratorul Ștrandului Termal la plata a 7 milioane de lei plus 30.000 de euro/lună până la eliberarea spațiului

Primăria Timișoara obligă administratorul Ștrandului Termal la plata a 7 milioane de lei plus 30.000 de euro/lună până la eliberarea spațiului

Primăria Timișoara obligă administratorul Ștrandului Termal la plata a 7 milioane de lei plus 30.000 de euro/lună până la eliberarea spațiului.

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu GPG Company SRL (Ștrandul ZHH/fostul Termal), care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014.

CITEȘTE ȘI: „Vară indiană” în România. Cum va fi vremea luna viitoare

Astfel, hotărârea judecătorească definitivă obligă societatea GPG Company SRL la plata către Primărie a 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului – 393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință.

 

”În timp ce oamenii onești din orașul nostru și-au construit afaceri plătindu-și chiriile, șmecherii de la Termal nu au plătit de 10 ani nimic. Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală. Suntem în instanță ca să cerem inclusiv răspunderea personală a administratorului pentru recuperarea sumelor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În luna iunie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a demarat în instanță și acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu. În prezent, acțiunea se află la Tribunalul Timiș, urmând a fi repusă pe rol după victoria obținută de Primăria Timișoara la ÎCCJ. Primăria va merge mai departe pentru evacuare. Mai mult, având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Municipiul Timișoara a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș.

Municipiul Timișoara a obținut câștig de cauză atât în primă instanță, cât și la Tribunalul Timiș și la Curtea de Apel Timișoara. În 26 septembrie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat Hotărârea nr. 1784, menținând deciziile anterioare ale instanțelor.

Până la ora publicării acestui material, reprezentanții GPG Company SRL nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Primăria Timișoara obligă administratorul Ștrandului Termal la plata a 7 milioane de lei plus 30.000 de euro/lună până la eliberarea spațiului

  1. Dar ultracinstitul Robu ce facea? Se lauda ca el nu cinstea lui. Iata ca am aflat ca oamenii lui nici nu mergeu la concurs. Era cine sa le scrie lucrarile. Acum aflam ca acest strand, ultracentral, nu a platit 10 ani chirie. Hai Fritz, rade-i pe smecherii stia care s-au aciuat in primarie pe vremea pletosului.

  2. strandul Termal trebuie sa revina la primarie pentru a fi deschis in formatul pentru care a fost construit strand si baza de tratament cu apa termala extrasa din forajul de langa BRD. Bazinul cu apa termala a fost inchis dupa Revolutie pentru ca unii sa poata transforma fostul restaurant in club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *