Primăria Timișoara, mână spartă la cheltuirea banilor publici

Primăria Timișoara, mână spartă la cheltuirea banilor publici

Primăria Timișoara, mână spartă la cheltuirea banilor publici

Primăria Timişoara caută o firmă care să gestioneze sistemul de plăți al TimPark, iar pentru aceasta este dispusă să cheltuiască peste 2,7 milioane de lei, pe un contract de doi ani.

Pe SEAP / SICAP a fost publicată, în prima zi a acestei săptămâni, licitația pentru desemnarea societăţii care se va ocupa de toate felurile de încasare a taxei de parcare în oraş. Plata ar urma să se poată efectua prin vouchere, SMS și card bancar, toate prin utilizarea telefoniei mobile. Altfel spus, dacă ţi-ai uitat acasă „mobilul”, te-a lăsat bateria sau pur şi simplu eşti mai în vârstă şi nepriceput în ale tehnologiei, nu vei putea parca legal pe străzile unde este implementat sistemul TimPark.

„Utilizatorii sistemului de parcare TimPark au posibilitatea de a plăti staționarea, în afară de modalitatea prin abonamente şi prin intermediul telefoniei mobile. Plata staționării prin intermediul telefoniei mobile se poate realiza prin trei metode: a) Taxare la nivel de minut (pre-pay) pe bază de voucher şi apel telefonic. Tarifele plății parcării la nivel de minut sunt diferite pentru fiecare zonă tarifară, corespunzător tarifului orar aprobat. b) Taxare la nivel de oră pe bază de SMS. c) Taxarea prin intermediul unui card bancar, operațiune ce se poate realiza on-line, prin intermediul unei aplicații. Prin prezentul acord-cadru se doreşte achiziţionarea unor servicii complete de plată a staţionărilor pe domeniul public din Municipiul Timişoara”, conform documentației din licitație.

Suma maximă pe care vrea s-o plătească TimPark este de 2,76 milioane de lei. Ofertele se pot depune până pe 17 februarie, iar oferta aleasă va avea în vedere cel mai bun raport calitate – preț.

Reprezentanții TimPark au pus anumite condiții suplimentare în Caietul de sarcini. Printre altele, va trebui să existe un modul de plată a taxei de penalizare sau o aplicație dedicată inspectorilor, care va include și o hartă cu locurile de parcare, dar și o funcție care le va permite acestora să verifice numerele de înmatriculare direct cu camera telefonului mobil.

În ceea ce privește „suportul tehnic și mentenanța”, în Caietul de sarcini se specifică faptul că prestatorul se obligă să instaleze și actualizeze aplicațiile ori de câte ori este nevoie, să aibă o persoană disponibilă în fiecare zi lucrătoare între orele 8 și 17 sau să efectueze backupurile necesare. În ceea ce privește „termenul de implementare”, prestatorul se obligă să asigure și continuitatea serviciilor deja existente. Sistemul de plăți trebuie să fie funcțional în maximum trei zile de la semnarea contractului, lucru care cel mai probabil se va întâmpla în luna martie. Totodată, noua hartă destinată inspectorilor trebuie realizată până la finalul lunii iunie.

CITEŞTE ŞI: Noua clădire UPU de la Spitalul Județean, pregătită de inaugurare. Raed Arafat vine joi, 19 ianuarie, la Timișoara

Reacţiile la această iniţiativă a Municipalităţii nu au întârziat să apară.

„Problema este că nu poți plăti decât cu telefonul! Dacă nu mai ai baterie sau uiți mobilul acasă, ce faci ? Normal ar fi să se vândă şi tichete, fizic, aşa cum este în toată lumea! Au desființat chioșcurile și acum… ?! Ar trebui, în mod normal, să se stipuleze și modalitatea de plată cu tichete de la automate sau de la chioșcurile rămase ori de la casieriile unor societăţi sau magazine. Am primit deja semnale de la cetăţeni, în acest sens. În calitate de consilier local, atrag atenția asupra acestui aspect. Riscăm ca oamenii mai în vârstă sau nepricepuţi în ale telefoanelor ori aplicaţiilor mobile să ajungă, fără voia lor, în imposibilitatea de a parca legal” a declarat, pentru „Renaşterea bănăţeană”, consilierul local liberal Simion Moşiu.

Foto: pressalert.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *