Primăria Timișoara continuă activitățile de combatere a ambroziei

Primăria Timișoara continuă activitățile de combatere a ambroziei

Primăria Timișoara continuă activitățile de combatere a ambroziei

Spațiile verzi din Timișoara sunt verificate și îngrijite regulat, transmite Primăria Timișoara.

Prioritate au parcurile, școlile și grădinițele, iar eforturile sunt concentrate asupra combaterii ambroziei prin programul de cosiri periodice de-a lungul aleilor, aliniamentelor stradale, pe străzile adiacente și terenurile virane.

Totodată, Poliția Locală Timișoara identifică terenurile pe care se dezvoltă ambrozia și nu a fost tăiată. Până în prezent au fost aplicate 73 de somații și 60 de amenzi, în valoare de 80.500 ron.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în vestul țării. Au ajuns cu mopedul pe linia de cale ferată

”Persoanele fizice și juridice (proprietari sau deţinători de terenuri) au obligația legală de a lua măsuri de combatere a ambroziei.

Dacă obligația legală nu este respectată, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice, conform legii ambroziei nr. 62/2018, și de Hotărârea Guvernului nr. 707/2018, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea ambroziei.

La nivel local, proprietarii de terenuri au obligația de a-și întreține și amenaja spațiile verzi proprii, sancționată prin Hotărârea Locală nr. 371/2007”, transmite Primăria Timișoara.

Foto: arhivă cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *