Primăria Timișoara ar putea primi bani de la Guvern pentru lucrări de protejare a unei clădiri monument istoric

liceul shakespeare

O clădire aflată pe lista monumentelor istorice, situată în Piața Romanilor din Timișoara și care găzduiește Liceul Shakespeare, are șanse să beneficieze de reparații la acoperiș cu bani de la Guvern, astfel încât imobilul să fie protejat.

Consiliul Local Timișoara a votat în ședința de ieri un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea cofinanțării pentru o investiție care vizează lucrări de reparații și întreținere la nivelul învelitorii pentru Liceul Shakespeare.

Concret, Primăria intenționează să depună o cerere de finanțare a proiectului în cadrul apelului „Timbrul Monumentelor Istorice”, subprogramul acțiuni tematice „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, derulat de Institutul Național al Patrimoniului. Prin acest subprogram sunt acordate finanțări nerambursabile pentru proiecte care au ca scop protejarea și promovarea monumentelor istorice.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 206.000 lei, fără TVA, iar Primăria Timișoara a aprobat o cofinanțare a proiectului de 106.000 lei. Asta în condițiile în care suma maximă care poate fi solicitată pentru finanțarea unui proiect în cadrul acestui subprogram este de 100.000 lei.

Proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii urmărește și promovarea patrimoniului orașului. Liceul Shakespeare este poziționat într-o zonă frecventată de turiști, Piața Romanilor fiind apreciată pentru compoziția sa arhitecturală. (…) Imobilul prezintă ușoare degradări ale elementelor și suprafețelor arhitecturale exterioare ale clădirii, a căror accentuare poate fi oprită prin repararea acoperișului și a sistemelor de scurgere a apei. la nivelul învelitorii se observă degradări ale țiglei ceramice și deficiențe la nivelul hidroizolației. Prin repararea învelitorii, clădirea va fi protejată atât structural cât și plastic”, scrie în proiectul de hotărâre.

Rămâne de văzut dacă proiectul Primăriei Timișoara va primi finanțare din partea Institutului Național al Patrimoniului.

 

expressdebanat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primăria Timișoara ar putea primi bani de la Guvern pentru lucrări de protejare a unei clădiri monument istoric

  1. Multe cladiri din oras Timisoara au valoare de monument istoric si se afla in stare deplorabila.Macar pentru reparatie acoperis,si zugraveala ,s-ar putea apela la ajutor guvernamental sau poate european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *