Primăria Timișoara anunță noi acțiuni de dezinsecție aeriană împotriva țânțarilor

Primăria Timișoara anunță noi acțiuni de dezinsecție aeriană împotriva țânțarilor

Primăria Timișoara anunță noi acțiuni de dezinsecție aeriană împotriva țânțarilor

În perioada 17 – 22 iunie 2024, vor avea loc tratamente de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al Timișoarei, transmit reprezentanții primăriei.

În funcție de condițiile meteo, tratamentele vor fi efectuate dimineața, între orele 6:00-10:00 şi seara între orele 17:00-21:00.

Stropirile se efectuează pe toată raza orașului Timișoara, și se va insista în zonele parcurilor, locurilor de joacă, malurilor Begăi și bălților.

Se recomandă apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire.

CITEȘTE ȘI: Colegiul Național Bănățean din Timișoara și-a premiat elevii merituoși în cadrul Galei de Excelență 2024

”Precizăm că personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Acțiunile de dezinsecție sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și plăcut pentru toți locuitorii orașului. Facem apel la cetățeni să coopereze și să respecte recomandările pentru a maximiza eficiența acestei campanii.

Reamintim că proprietarilor le revine responsabilitatea de a efectua acțiuni de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor”, informează Primăria Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *